2024. március 29. 16:30
KezdőlapMotoGPQuartararo: Hiába tökéletes a motor, ha a versenyző nem elég jó

Quartararo: Hiába tökéletes a motor, ha a versenyző nem elég jó

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo számára jelenleg minden a tervek szerint halad. A spielbergi második helye után továbbra is kényelmesen vezeti a világbajnokságot. Ezért is érdemelte ki a bókokat.

Fabio Quartararo jóval a világbajnoki második Aleix Espargaró előtt ért célba a MotoGP spielbergi futamán, de Pecco Bagnaia nyerte meg az említett futamot. Így a 20 fordulóból 13 után a tabella a következő: 1. Quartararo 200, 2. Aleix Espargaró 168 és 3. Bagnaia 156 ponttal. Ezzel tovább növelte világbajnoki előnyét, de kire koncentrál a francia?

„A végén a riválisok előtt kell célba érned. Természetesen növeltem az előnyömet Aleix-szel szemben.” – magyarázta a 23 éves versenyző.

„De Silverstone-ban már mondtam, hogy Pecco az utolsó körök embere. Ő az, akit meg kell verni, de igazából két nagy ellenfelem van: ő és Aleix!”

„Meglátjuk, milyen lesz a következő versenyeken. Izgatottan várom Misanót, a tengerentúli futamok is izgalmasak lesznek. Olyan pályákra érkezünk, amelyeket 2019 óta nem láttunk. Két ellenfél a bajnokságban, de a futamokon sokkal több van.”

Aleix Espargaró a MotoGP jelenlegi mezőnyének legjobb versenyzőjének nevezte Fabio Quartararót Ausztriában. Mit mond erről ő maga?

„Nem szeretem megmondani, hogy te vagy-e a legjobb versenyző vagy sem. Tudom, hogy jelenleg a legjobbamat nyújtom, még ha vannak is nehézségeink a motorral.” – terelte kicsit a témát.

„Ezen a pályán sokkal rosszabbra számítottam. Természetesen a Ducati jelenleg nagyon erős, de ez nem csak a motorról szól. Megépítheted a tökéletes gépet, de ha nincs megfelelő versenyződ, akkor elvesztél.”

Végül azonban hízelgőnek találta az Aprilia versenyzőjének szavait:

„Nem akarok felvágni, de persze ez egy kedves bók Aleix részéről.” – mondta mosolyogva Fabio.