2024. április 20. 12:13
KezdőlapMotoGPJapán versenyzővel tiszteleg a Suzuki Motegiben

Japán versenyzővel tiszteleg a Suzuki Motegiben

A szezon végén a Suzuki kivonul a MotoGP világbajnokságból, de búcsúzóul a hazai futamon Japánban még bevetnek egy helyi hőst: A tesztpilóta Takuya Tsuda szabadkártyával fog szerepelni Motegiben.

A Team Suzuki Ecstar hétfőn jelentette be, hogy Takuya Tsuda szabadkártyával indul a szeptember 23-25. között megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon. A csapat egy japán versenyzővel, hazai közönség előtt szeretné volna megköszönni a rajongóknak, hogy az elmúlt években támogatták őket, mielőtt a gyártó a szezon végén búcsút vesz a MotoGP világbajnokságtól.

Shinichi Sahara, a Suzuki projektmenedzsere így nyilatkozott:

„Takuya Tsuda évek óta tesztpilótaként részt vesz a GSX-RR fejlesztésében, és nagyon sokat tett hozzá a Suzuki MotoGP projektjének sikereihez, többek között a 2020-as bajnoki címünkhöz. Remélem, Tsuda élvezni fogja, hogy otthon, Japánban, e különleges közönség előtt motorozhat.”

A 39 éves Tsuda, aki többször is dobogón végzett a suzukai nyolcóráson, 2015 óta tesztpilótaként vesz részt a Suzuki MotoGP projektjében. A 2017-es Spanyol Nagydíjon debütált a királykategóriában Álex Rins helyetteseként. A versenyt a 17. helyen fejezte be.

Most Tsuda újra szerepelhet:

„Szeretném megköszönni a Suzukinak ezt a lehetőséget. Az évek során figyeltem a versenyzők teljesítményét a GSX-RR motoron, amelynek fejlesztésében tesztpilótaként részt vettem. Most már nagyon várom, hogy felszállhassak a motorra, és magam is versenyezhessek a japán szurkolók előtt. Mindent megteszek azért, hogy ez a verseny a fejlődésünk csúcspontja legyen.”