kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPJapán versenyzővel tiszteleg a Suzuki Motegiben

Japán versenyzővel tiszteleg a Suzuki Motegiben

A szezon végén a Suzuki kivonul a MotoGP világbajnokságból, de búcsúzóul a hazai futamon Japánban még bevetnek egy helyi hőst: A tesztpilóta Takuya Tsuda szabadkártyával fog szerepelni Motegiben.

- Hirdetés -

A Team Suzuki Ecstar hétfőn jelentette be, hogy Takuya Tsuda szabadkártyával indul a szeptember 23-25. között megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon. A csapat egy japán versenyzővel, hazai közönség előtt szeretné volna megköszönni a rajongóknak, hogy az elmúlt években támogatták őket, mielőtt a gyártó a szezon végén búcsút vesz a MotoGP világbajnokságtól.

Shinichi Sahara, a Suzuki projektmenedzsere így nyilatkozott:

- Hirdetés -

“Takuya Tsuda évek óta tesztpilótaként részt vesz a GSX-RR fejlesztésében, és nagyon sokat tett hozzá a Suzuki MotoGP projektjének sikereihez, többek között a 2020-as bajnoki címünkhöz. Remélem, Tsuda élvezni fogja, hogy otthon, Japánban, e különleges közönség előtt motorozhat.”

A 39 éves Tsuda, aki többször is dobogón végzett a suzukai nyolcóráson, 2015 óta tesztpilótaként vesz részt a Suzuki MotoGP projektjében. A 2017-es Spanyol Nagydíjon debütált a királykategóriában Álex Rins helyetteseként. A versenyt a 17. helyen fejezte be.

Most Tsuda újra szerepelhet:

“Szeretném megköszönni a Suzukinak ezt a lehetőséget. Az évek során figyeltem a versenyzők teljesítményét a GSX-RR motoron, amelynek fejlesztésében tesztpilótaként részt vettem. Most már nagyon várom, hogy felszállhassak a motorra, és magam is versenyezhessek a japán szurkolók előtt. Mindent megteszek azért, hogy ez a verseny a fejlődésünk csúcspontja legyen.”