2024. március 28. 10:41
KezdőlapMotoGPQuartararót megszállták a Ducatik

Quartararót megszállták a Ducatik

Fabio Quartararo szerint „furcsa előzéseket” kell végrehajtania, amikor Ducati ellen indít támadást, mert a vezetési stílusát kénytelen „átalakítani” ilyenkor.

Quartararo 32 ponttal vezeti a 2022-es tabellát, annak ellenére, hogy egy olyan Yamahát vezet, amely csak az ő kezében bizonyult versenyképesnek.

A 2022-es M1-nek különösen hiányzik a lóerő, ami a sokkal gyorsabb motorok, például a Ducatisok elleni versenyzést jelentősen megnehezíti a regnáló világbajnok számára.

Az előző, ausztriai fordulóban azonban Quartararo csak hajszál híján maradt le a győzelemről Francesco Bagnaia ellen, miután sikeresen átverekedte magát számos versenytársán a Red Bull Ringen.

Quartararo úgy véli, hogy az ausztriai eredménye „segít a jövőre nézve”, de elismeri, hogy máshogy kell motoroznia, amikor a Ducati versenyzői ellen küzd.

„Természetesen Ausztria kemény volt, mert amikor [a Ducati versenyzők] körül vagy, azt mondanám, hogy mintha nem ugyanolyan motorral versenyeznének, mint mi, többiek. Közben pedig mégis egyformák.” – kezdte a francia pilóta.

„Szóval, ahogyan a kigyorsítást és a teljesítményt kezelik, nagyon hasonlóak, és nekem teljesen más vezetési stílust kellett kialakítanom hozzájuk képest. Nagyon nehéz az előzés. Néha nem tudom azt a kanyarsebességet produkálni, amit egyedül szoktam. Szóval, meg kell próbálnom néhány furcsa előzést bemutatni, de persze képesek vagyunk velük tartani a lépést. Most az előzés a nehéz, de úgy gondolom, hogy Ausztria nagyszerű tapasztalat volt számomra, és azt hiszem, ez segíteni fog a jövőre nézve.”

Mivel a Ducatinak nyolc motorja van a jelenlegi rajtrácson, sokat beszéltek arról, hogy a márka stratégiai játékkal segítheti Bagnaia reményeit a világbajnoki cím megszerzésére.

Arra a kérdésre, hogy ez foglalkoztatja-e őt, Quartararo hozzátette:

„Láttam néhány klassz mémet ezzel kapcsolatban, leginkább azért, mert Ausztriában elég jól ment. A rajtrács majdnem fele tele van Ducatival. Persze, hogy sok jó versenyzőjük van. Viszont Aleix Espargaró minden pályán gyorsan megy, szóval nem mindig rájuk kell figyelni. Ausztriában nem mondanám, hogy szórakoztató volt, hogy sok volt a Ducati körülöttem.”