2024. április 23. 22:10
KezdőlapMotoGPKeserédesen indul a hétvége Bastianini számára

Keserédesen indul a hétvége Bastianini számára

Rossz hír Enea Bastianini számára: a csapatfőnöke, Alberto Giribuola 2023-ban a KTM-hez fog átigazolni. Ettől eltekintve a Gresini Ducati versenyzője számára eddig jól mennek a dolgok Misanóban.

Egy héttel ezelőtt a Ducati hivatalosan is bemutatta Enea Bastianinit, mint leendő gyári versenyzőt, és a hazai versenyen, Misanóban a legjobb idővel kezdett. Így nem csoda, hogy a riporterek nyüzsögtek a „Bestia” körül.

„Ez volt az egyik legjobb péntekem, az biztos, a MotoGP-s pályafutásom során.” – mondta elégedetten Bastianini.

„Azt hiszem, pénteken jó munkát végeztünk. Még mindig dolgoznunk kell, és koncentráltnak kell maradnunk, mert a többi versenyző is gyors. Különösen a tempó tekintetében Quartararo a legjobb jelenleg. Az időmérőn sikerült egy jó kört futnom, ennek örülök.”

A Gresini Ducati sztárja már az első edzésnapon az élen végzett, és különösen elégedett volt:

„Fontos számomra, hogy gyors legyek egy olyan fázisban, amely mindig is egy kicsit meghatározó volt számomra. Biztosan szerepet játszik, hogy egy olyan pályán versenyzünk, amelyet jól ismerek. Először mindig a gyakorlatba kell átültetni a dolgokat – és ma ebben jók voltunk.”

Vajon a pole pozíció is lehetséges a Misanóban?

„Nehéz lesz. Úgy gondolom, hogy Pecco nagyon erős itt. Ő lesz az, akit meg kell verni a pole pozícióért folytatott küzdelemben. Azonban ami számít, az a vasárnap, úgyhogy a versenytempón kell dolgoznunk.”

„Tavaly a 18. helyről indultam itt, és a harmadik helyen végeztem.”

Misanóban azonban kiszivárgott egy nem túl felemelő hír az olasz számára: A következő szezontól Bastianininek nélkülöznie kell jelenlegi csapatfőnökét, Alberto Giribuolát, aki a KTM-re vált.

„Hidegzuhany volt. A Ducati azon fog dolgozni, hogy egy arra alkalmas embert állítson mellém. Sajnálom, mert kitűnő kapcsolatom van vele, de ebben a világban bármi megtörténhet, néha csak így megy.”