2024. április 18. 22:49
KezdőlapMotoGPIgazi fenegyerek inspirálta Bagnaia hazai sisakját

Igazi fenegyerek inspirálta Bagnaia hazai sisakját

Ki-ki milyen okból, de külsőségekben is készültek az olaszok hazai versenyükre. Bagnaia, Bezzecchi és Dovizioso is egyedi sisakot villantott.

Egy hazai verseny mindig különleges az egyszeri versenyző számára. A MotoGP olaszainak kettő van ebből, Mugello és Misano. A napokban utóbbi, vagyis a San Marinó-i Nagydíj zajlik.

Ennek alkalmából pedig több versenyző is egyedi sisakkal készült a hétvégére.

A vb-címre ácsingózó Pecco Bagnaia sisakja egy igen érdekes szerzet, ugyanis a kosaras legenda, a fenegyerek Dennis Rodman inspirálta. Ahogy azt egyébként a videóban mutatja is egy kosárra dobást imitálva.

Ugyanígy tett a másik hazai versenyző, Marco Bezzecchi is, aki olasz popkulturális elemeket pakolt fel a maga eszközére.

Jelentősen más az apropó Andrea Dovizioso esetében. A orábbi 125-ös világbajnok és a MotoGP-ben többszörös vb-ezüstérmes olasz nemrég jelentette be azt, hogy nem hogy a szezont nem fejezi be, ez lesz az utolsó versenyhétvégéje.

Így pedig Dovi esetében is egy különleges sisak dukált, amelyre karrierje legemlékezetesebb győzelmei kerültek fel.

A hazai versenyzők közül a rajtbüntetést kapó Pecco Bagnaia az ötödik helyről várhatja a holnapi San Marinó-i Nagydíjat. Előtte ott lesz az első sorban a honfitársak közül Enea Bastianini és Marco Bezzecchi is. Jól ment Luca Marini is, aki hetedik lett, Franco Morbidelli pedig a 11. helyről várhatja a rajtot.

A visszavonulás előtt álló Andrea Dovizioso a 18. rajthelyet szerezte meg.

 

ForrásMotoGP