2024. április 23. 19:33
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ez tökéletes volt

Bagnaia: Ez tökéletes volt

Francesco Bagnaia pole pozíciót szerzett Aragónban. Ennek ellenére a Ducati versenyzője meg van győződve arról, hogy a verseny nem előre lefutott.

Bagnaia az elmúlt négy MotoGP-futamot zsinórban megnyerte Assenben, Silverstone-ban, Spielbergben és Misanóban, és a világbajnokságban a 6. helyről a 2. helyre ugrott előre. Az olasz versenyző 91-ről 30 pontra csökkentette lemaradását a világbajnokságot vezető Fabio Quartararóval szemben.

A MotorLand Aragónban megrendezésre kerülő fordulón eddig úgy tűnik, hogy az olasz folytatja a sorozatot. Azon a pályán, ahol egy évvel ezelőtt megszerezte első MotoGP-győzelmét, a 2022-es szezon ötödik pole pozícióját zsebelte be a kvalifikáción.

„Nagyon elégedett vagyok a köridőmmel, mert szerintem ez volt az egyik legjobb kvalifikációs köröm – tökéletes volt” – mondta boldogan Bagnaia. „Az egyetlen aggodalmam a második kanyar volt, mert ott még mindig túl hideg volt az első gumi. Éreztem, hogy az eleje nem stabil, de ez volt az egyetlen trükkös pillanat, egyébként minden úgy ment, mint a karikacsapás. Az edzésen vesztettem egy kis időt a negyedik szektorban, de a kvalifikáción nem.”

Sok versenyző panaszkodott az aszfaltcsík gyenge tapadási szintjére.

„Eleinte mi is aggódtunk egy kicsit a tapadás miatt, különösen azért, mert legutóbb Misanóban különösen magas volt a tapadási szintünk. De ha megnézzük a tempót használt gumikkal és a kvalifikáción is, gyorsabbak vagyunk, mint 2021-ben. Azt hiszem, idén jobb a tapadás” nyilatkozta a Ducati versenyzője. „Mivel ezen a hétvégén nem esett az eső, a tapadás minden egyes edzéssel jobb lett. A versenyen meglátjuk, a Moto2-es futam után a tapadás általában egy kicsit rosszabb, ha nem is igazán rossz. Szóval már az első kanyartól kezdve nyomnunk kell, hogy a gumik felmelegedjenek.”