2024. április 25. 12:34
KezdőlapMotoGPMegtartják a Japán Nagydíjat!

Megtartják a Japán Nagydíjat!

A jelenlegi állás szerint a jövő hétvégi Japán Nagydíjat megtartják. A négy teherszállító gép a tervek szerint időben felszáll Zaragozából.

A Dorna, a csapatszövetség IRTA és a világszervezet FIM ma órákon át tárgyalt arról, hogyan kezeljék a tájfun figyelmeztetést Japánban. A csapatoknak azt mondták, hogy délután 5 óra körül lesz döntés arról, hogy a Japán GP-t megtartják-e vagy sem. Fel kellett mérni, hogy a négy teherszállító repülőgép időben le tud-e szállni Japánban, hogy péntekig eljuttassák az anyagot a Twin Ring Motegi boxába. Pénteken kivételesen nem lesz edzés, mert a légi szállítmányt egyébként is nagy időveszteséggel tudják Spanyolországból Ázsiába szállítani.

Midori Moriwaki, a MIE Honda Superbike csapatfőnöke ma a paddockban ült a Honda-SBK csapatfőnökével, Leon Camierrel, és teljesen nyugodt volt. „Az ukrajnai háború miatt Oroszországon nem lehet átrepülni, így az út Japánba most 14 órát vesz igénybe. De ez nem egy hatalmas tájfun. Bízom benne, hogy a felszerelést és a személyzetet időben el lehet vinni Japánba a nagydíjra. A hét közepére a tájfun továbbáll.”

A Husqvarna Moto3-as versenyzője, Ayumu Sasaki, aki a mai aragóniai Moto3-as futamon Izan Guevara mögött második lett, szintén nem aggódik. „Japánban hozzászoktunk a tájfunokhoz” – mondta a versenyző. „Már kisgyerekként is meg kellett tanulnom együtt élni vele. Meggyőződésem, hogy a Japán GP-t meg lehet tartani.”

„A spanyol ellenfeleimnek mindig négy hazai futamuk van egy évben, nekem az elmúlt két évben nem volt egy sem. De a legtöbb ázsiai GP-pályát már ismerem az Ázsiai Tehetségkutató Kupából, ellentétben sok világbajnoki ellenfelemmel. Ezt szeretném kihasználni” jelentette ki Sasaki.

Nem sokkal délután 3 óra előtt a Japán Nagydíj megkapta a zöld lámpát. A MotoGP három osztályának csapatai már megkezdték a tehercsomagok pakolását, és mivel a tájfun várhatóan keddre, legkésőbb szerdára elvonul, a GP-anyagot szállító négy teherszállító repülőgép időben el tud indulni.