2024. március 29. 06:10
KezdőlapMotoGPMartín: Márquez tempója lenyűgöző

Martín: Márquez tempója lenyűgöző

A Pramac ifjonca, Jorge Martín a Q1-en keresztül küzdötte fel magát a második rajtsorba az esős kvalifikáción. Mire számít a spanyol a holnapi futamon?

„Elég jól sikerült a mai nap. Az FP2 nagyszerű volt. Azt hiszem, nagyon jó hátsó gumim volt, mert utána a kvalifikáción lassan, de biztosan ugyanazt az időt teljesítettem, mint reggel. FP3 nélkül rögtön a Q1-ben kellett indulnunk, egy másik motorral, ami nehéz volt. Ezután visszatértem az FP2-es motoromra, de még mindig nem tudtam megismételni az időt. Természetesen boldog vagyok, hogy a pénteki 15. helyről ma az 5. helyre jöttem fel, ez szuper jó.” – összegzett a spanyol.

„Úgy gondolom, jó tempót tudunk diktálni a versenyen, szárazon, de vizes pályán is. Bízom benne, hogy a második sorból is fel tudjuk venni a versenyt a gyorsabb pilótákkal. A hátsó gumival egy kicsit gazdálkodnunk kell majd az elején.”

„Márquezt elég erősnek látom, pénteken remek tempót ment a közepes gumikon. Érdekes lesz a hátsó gumiabroncs kiválasztása, közepes vagy lágy. Nagyon kevés gyakorlóidőnk volt szárazon. Zarco határozottan erős, plusz Fabio és Pecco hátulról indulva. Aleix is mellettem van – mindenki gyors akar lenni, különösen a verseny elején.”

Vasárnap várhatóan száraz körülmények fogadják a versenyzőket, mennyire lesz fontos a bemelegítés?

„Számomra nagyon fontos lesz, mert ki kell próbálnom egy másik beállítást. Még akkor is versenyképesnek érzem magam, ha a standard versenygéppel gurulok pályára. Érdekes lesz, de reggel is elég hűvös van, ezért nem lehet a kemény első gumival menni. Tehát a bemelegítés fontos lesz, de nem túlságosan. Inkább arról van szó, hogy egy kicsit jobban alkalmazkodunk a pályához és a vonalvezetéshez.”