2022. december 09. 13:51
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A szenvedélyem és az ambícióm változatlan

Marc Márquez: A szenvedélyem és az ambícióm változatlan

- Hirdetés -

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez láthatóan megkönnyebbült Motegiben, miután negyedik felkarműtétje óta először ért célba. Thaiföld előtt azonban továbbra is igyekszik visszafogni az elvárásokat.

A Motegiben elért tisztes negyedik hely után Marc Márquez elégedett volt egy stabil, egyenletes és mindenekelőtt fájdalommentes futammal. Ettől függetlenül megjegyezte:

“Nem felejtettem el a karomat, még akkor sem, ha ez egy jó hétvége volt. Az is igaz, hogy a szombati esős időjárás segített abban, hogy lazítsak. Segítség volt az is, hogy a pole pozícióból induljak. Mindig őszinte vagyok: úgy gondolom, hogy egy normális hétvégén nem egy negyedik hely lett volna, hanem egy hetedik, nyolcadik vagy kilencedik.”

- Hirdetés -

“A motorok változnak, az aerodinamikával és mindennel együtt. A versenygép tehát egyre fontosabbá válik a MotoGP-ben. Láttam vasárnap a versenyen, hogy nagyon nehéz előzni. Ha valaki mögött vagy, nem tudod megállítani a motort, mert az aerodinamika hatása nem érvényesül. Korábban könnyebb volt követni valakit. Most egy körön keresztül meg tudod csinálni, de a versenytávot tekintve már nehezebb. Nagyon sokat változott a MotoGP-világ 2019 óta.”

- Hirdetés -

“Tehát két dologról van szó: a karom állapotával kapcsolatban tudjuk, hogy a következő versenyeken javulni fog. Ehhez javítanunk kell a motoron is.” – zárta a nyolcszoros világbajnok.

“A szenvedélyem és az ambícióm változatlan 2013 óta, amikor a MotoGP világbajnokságra érkeztem. Ugyanaz a szenvedélyem a motorozás iránt és ugyanaz a motivációm – és ugyanazt a célt követem, minden évben a bajnoki címért akarok küzdeni. Aztán persze vannak olyan évek, amikor ezt meg tudjuk tenni, és vannak olyanok, amikor ez nem lehetséges. A célom az, hogy versenyezzek, hogy megpróbáljak futamokat nyerni és harcoljak a világbajnoki címért. Most még nem állunk készen erre, de motivált maradok, mert ha el akarsz jutni odáig, akkor meg kell dolgoznod érte.”

“A cél ezen a hétvégén az, hogy egy teljes hétvégét teljesítsünk, mint Japánban. Természetesen én is szeretnék újra az élvonalban harcolni, de nem hiszem, hogy ez az elvárás reális lenne. Nem is ez a célunk. Azért vagyunk itt, hogy lépésről lépésre folytassuk az építkezést.”

 

- Hirdetés -