2024. április 20. 00:04
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A szenvedélyem és az ambícióm változatlan

Marc Márquez: A szenvedélyem és az ambícióm változatlan

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez láthatóan megkönnyebbült Motegiben, miután negyedik felkarműtétje óta először ért célba. Thaiföld előtt azonban továbbra is igyekszik visszafogni az elvárásokat.

A Motegiben elért tisztes negyedik hely után Marc Márquez elégedett volt egy stabil, egyenletes és mindenekelőtt fájdalommentes futammal. Ettől függetlenül megjegyezte:

„Nem felejtettem el a karomat, még akkor sem, ha ez egy jó hétvége volt. Az is igaz, hogy a szombati esős időjárás segített abban, hogy lazítsak. Segítség volt az is, hogy a pole pozícióból induljak. Mindig őszinte vagyok: úgy gondolom, hogy egy normális hétvégén nem egy negyedik hely lett volna, hanem egy hetedik, nyolcadik vagy kilencedik.”

„A motorok változnak, az aerodinamikával és mindennel együtt. A versenygép tehát egyre fontosabbá válik a MotoGP-ben. Láttam vasárnap a versenyen, hogy nagyon nehéz előzni. Ha valaki mögött vagy, nem tudod megállítani a motort, mert az aerodinamika hatása nem érvényesül. Korábban könnyebb volt követni valakit. Most egy körön keresztül meg tudod csinálni, de a versenytávot tekintve már nehezebb. Nagyon sokat változott a MotoGP-világ 2019 óta.”

„Tehát két dologról van szó: a karom állapotával kapcsolatban tudjuk, hogy a következő versenyeken javulni fog. Ehhez javítanunk kell a motoron is.” – zárta a nyolcszoros világbajnok.

„A szenvedélyem és az ambícióm változatlan 2013 óta, amikor a MotoGP világbajnokságra érkeztem. Ugyanaz a szenvedélyem a motorozás iránt és ugyanaz a motivációm – és ugyanazt a célt követem, minden évben a bajnoki címért akarok küzdeni. Aztán persze vannak olyan évek, amikor ezt meg tudjuk tenni, és vannak olyanok, amikor ez nem lehetséges. A célom az, hogy versenyezzek, hogy megpróbáljak futamokat nyerni és harcoljak a világbajnoki címért. Most még nem állunk készen erre, de motivált maradok, mert ha el akarsz jutni odáig, akkor meg kell dolgoznod érte.”

„A cél ezen a hétvégén az, hogy egy teljes hétvégét teljesítsünk, mint Japánban. Természetesen én is szeretnék újra az élvonalban harcolni, de nem hiszem, hogy ez az elvárás reális lenne. Nem is ez a célunk. Azért vagyunk itt, hogy lépésről lépésre folytassuk az építkezést.”