2022. december 07. 20:55
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Büntetés nélkül se lett volna sokkal jobb az eredmény

Bezzecchi: Büntetés nélkül se lett volna sokkal jobb az eredmény

- Hirdetés -

A pole pozíció után Marco Bezzecchi pont nélkül távozott Buriramból. A Mooney VR46-os csapat Ducati-pilótája kiszabott büntetés miatt veszítette el a vezetést, ami miatt csak a fejét rázta.

A Mooney VR46 Team versenyzője, Marco Bezzecchi jó formában volt a burirami versenyen. A MotoGP újonca szombaton meglepetésre megszerezte első pole pozícióját a királykategóriában. Az FP4-ben, amely köztudottan versenyszimulációként szolgál a versenyzők számára, Bezzecchi a 3. helyen zárt.

Bezzecchi a rajtnál jól jött el, azonban az első kanyar előtt összeütközött márkatársával, Jorge Martínnal. “Jó rajtot vettem, de Martín túl közel került hozzám a kanyar előtt, ezért szélesre kellett mennem” – jellemezte a helyzetet a 23 éves versenyző.

- Hirdetés -

Bezzecchi nem hagyta magát kizökkenteni, és az első három körön át vezette a mezőnyt. A versenybírók azonban végül közölték vele, hogy egy pozíciót vissza kell adnia. Az ok, hogy Bezzecchi nem vesztett elég időt az 1-es kanyarban zajló esetben, így előnyre tett szert. “A büntetés teljesen érthetetlen” – morogta a dühös olasz a verseny után. “Martín mind az egyenesben, mind a kanyarban hozzám ért, és ennek következtében szélesre mentem. De én megkaptam a büntetést, ő pedig nem.”

- Hirdetés -

A büntetés letöltése után Bezzecchi a második helyre állt be Jack Miller mögött. Azonban nem tudta tartani az élen haladók tempóját, és a verseny előrehaladtával egyre több pozíciót veszített. A 14. körben a Ducati versenyzője végül a pontszerző helyen kívülre került, és a 16. helyen haladt át a célvonalon.

“Amikor a pálya igazán vizes volt, nagyon gyors voltam, és jól éreztem magam. A büntetés azonban egy kicsit kizökkentett a ritmusból, és amikor a pálya szárazabbá vált, egyre rosszabbul éreztem magam a motoron. Gyakrabban vesztettem el az első kereket, és nem volt önbizalmam. Nem akartam bukni és eldobni egy jó hétvégét” magyarázta Bezzecchi a teljesítménye visszaesését. “A büntetés nélkül sem lett volna sokkal másabb az eredmény.”

- Hirdetés -