2024. április 19. 21:43
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Marc más, mint mi

Pol Espargaró: Marc más, mint mi

Pol Espargaró a burirami futam után nyíltan beszélt a Honda RC213V-vel kapcsolatos problémáiról, és kifejtette, mennyire reménytelen a helyzete. Egyúttal a visszatérő Marc Márquez mellett is kiállt.

„Nehéz volt a versenyem, mert többé-kevésbé ugyanazokkal a problémákkal küzdöttünk, mint szárazon.” – így összegzett Pol Espargaró, aki a 14. helyen hozta be a Repsol Hondát.

A 31 éves versenyző a 19. rajtkockából indulva küzdött az utolsó pontszerző helyekért, míg csapattársa, Marc Márquez, aki sérüléséből tért vissza, végül az ötödik helyen végzett. Espargaró eközben 21 másodperccel Marc Márquez mögött, valamint kilenc másodperccel márkatársa, Alex Márquez mögött ért célba.

„Bonyolult leírni a problémákat.” – fakadt ki a spanyol a verseny után.

„Nem tudok rendesen fékezni a motorral, és nem tudok rendesen kigyorsítani. Rossz a testhelyzetem, egyszerűen mindenhol gondjaink vannak. A Honda nem működik rosszul, ezt Marc is mutatja. Lehet, hogy ő egy kicsit más, mint mi, nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy az én esetemben tűnik. Nem értem, hogyan kell motorozni, vizes vagy száraz pályán.”