2024. április 25. 02:37
KezdőlapMotoGPRins: A feleségem valószínűleg le fogja cserélni a zárat

Rins: A feleségem valószínűleg le fogja cserélni a zárat

Álex Rins Buriramban beszélt néhány olyan változásról, amely 2023-tól a MotoGP világbajnokságban bekövetkezik, és amely hatással lehet a versenyzőkre. A mobilklinika is eltűnik.

A MotoGP naptára a 2023-as szezonban meglehetősen zsúfolt lesz. A jelenlegi állás szerint a Motorland Aragónban található pálya tizenkét év után legalább egy évre kiesik a világbajnoki naptárból, és helyette olyan új célpontok kerülnek be, mint Kazahsztán és India.

Ez a fejlemény pénteken Buriramban is téma volt.

A Suzuki ásza, Álex Rins így nyilatkozott az aragóniai kérdésről:

„Kár, hogy nem versenyzünk többé Aragónban. Fabio valószínűleg boldog lesz. Számunkra ez egy jó hely a versenyzésre, sokkal inkább hazai verseny volt, mint például a montmelói futam. A jövőben Aragónban a stock motorral fogunk edzeni.” – kezdte Rins.

A közelgő hosszú tengerentúli hétvégékről (2023-ban tíz verseny lesz Európán kívül) Rins így nyilatkozott:

„A feleségem valószínűleg le fogja cserélni a zárat otthon. Nem, vicceltem – szeretek új dolgokat és új versenypályákat felfedezni. Bár nehezebb lesz, mert többet leszünk távol otthonról.”

„Számomra a 21 verseny már a határ. Oké, a sprintversenyekkel együtt 42 futam lesz. Ez a határ – többet ne, kérem! A sprintversenyeket hirtelen bele sem számoltam.”

Az is téma volt, hogy a mobilklinika jövőre már nem lesz jelen a paddockban.

„Ez fontos! Ezt a „Biztonsági Bizottságban” fogjuk megvitatni. Kíváncsi vagyok, hogy mit terveznek. Szükségünk van ellátásra, nem csak a fizioterapeutáról van szó. A klinika nagyon jó felszereléssel is rendelkezik, például a hideg jégzselé a karnak egy esés után. A motorosok gyakran használják ezt, amikor elesnek és megütik magukat.”