2024. április 23. 16:26
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Ausztráliában érezhetőek lesznek a gyengeségeink

Marc Márquez: Ausztráliában érezhetőek lesznek a gyengeségeink

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez elégedett a fejlődésével az aragóniai visszatérése óta. A burirami ötödik helyezés után egyértelműen a célt szem előtt tartva utazott haza.

Az ázsiai túra első két állomása után Marc Márquez a héten ismét Spanyolországban van.

„Így kell ezt kezelnem, még akkor is, ha szívesen maradtam volna Ázsiában. Nekem dolgom van, azon dolgozom, hogy visszajussak a csúcsra. Minden rendben van, de meglátogatom a fizioterapeutáimat és az orvosaimat Spanyolországban, hogy mindent jól kontrolláljak, és folytassam az edzéseket.” – magyarázta a 29 éves versenyző.

A versenymentes hétvége éppen jókor jött a nyolcszoros világbajnok számára, aki június 2-án esett át összesen negyedik felkarműtétjén, és alig három hete tért vissza a versenyzéshez:

„Ez a hét nagyon fontos volt. Természetesen továbbra is edzettem, de pihentem is. Általában akkor érzed a fejlődést, amikor egy nagy erőfeszítés után pihensz egy kicsit.”

„Phillip Island nehéz lesz, különösen a Hondával. Úgy gondolom, hogy a gyengeségeink különösen ezen a pályán lesznek érezhetőek.”

„A legfontosabb számomra az, hogy nagy lépéseket éreztem Aragóntól a Thaiföldig. Ez volt és ez a cél. Tudom, hogy a Honda talán hoz néhány új alkatrészt Ausztráliába. Meglátjuk, megpróbáljuk megérteni, hol tartunk, és már előre dolgozunk a következő szezonra.” – tekintett előre az 59-szeres MotoGP-győztes.