2024. április 25. 17:47
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Bármi megtörténhet

Pol Espargaró: Bármi megtörténhet

A Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró számára felüdülés volt ez a rövid szünet két futam között, hiszen az elmúlt hétvégék az utolsó erejét is elvették. Az ausztrál futamot viszont nagyon várja.

Pol Espargaró a 17. helyen áll a világbajnoki tabellán 17 futamot követően – egy ponttal lemaradva a Honda márkatársa, Álex Márquez mögött, és 35 ponttal a csapattársa, Marc Márquez mögött, aki idén hat futamot hagyott ki műtétje miatt. Espargaró legutóbb az aragóniai, a japán és a burirami futamon a 15., a 12. és a 14. helyet szerezte meg.

Thaiföld után a spanyol hazautazott Andorrába, hogy egy kicsit lazítson.

„Hazamenni, látni a családot és néhány jó edzésen részt venni, jóleső szünet volt a három sűrű versenyhétvége után.” – mutatott rá a héten a Honda gyári versenyzője.

„Alig várom, hogy újra versenyezhessek Phillip Ausztráliában. Ott ünnepeltem pályafutásom legjobb Moto2-es győzelmét.” – tekintett vissza a 31 éves versenyző.

„Ez tényleg egy egyedülálló pálya, és általában mindig egy nagy boly küzd az első helyért.”

„Az elmúlt néhány verseny nem volt könnyű, de az idei szezon utolsó futamai teljesen más pályákon zajlanak. Izgatottan várom, hogy mi lesz számunkra lehetséges. Ha megnézzük az előrejelzéseket, bármi megtörténhet.”