2024. április 24. 04:24
KezdőlapMotoGPQuartararo szünetet tartott

Quartararo szünetet tartott

A burirami „rémálom” után Fabio Quartararo tíz napig nem hallatott magáról, és szokatlanul nyugodtan tért vissza az ausztrál hétvége előtt.

A burirami esős futamon Fabio Quartararo a 17. helyen zárt, így pont nélkül maradt. Kihagyta az összes tévéinterjút és a kötelező sajtókörutat, és csak a Yamaha gyári csapatának írásos üzenetében, majd később egy rövid posztban nyilatkozott a közösségi médiában. Ebben egy rémálomról beszélt, de nem ment bele a részletekbe. Cal Crutchlow az első guminyomás hirtelen megnövekedését nevezte meg a problémák okaként.

Az Instagramon – ahol a 23 éves francia rendszeresen oszt meg részleteket a mindennapjaiból – a következő bejegyzést osztotta meg: „Szünetet tartok” 

Szerdán azonban megszólalt a francia versenyző:

„A thaiföldi eredmény nagyon kiábrándító volt. Buriram után a szezon utolsó szakaszára való felkészülésre tudtam koncentrálni. A hetet edzéssel és felkészüléssel töltöttem, mert a következő két verseny nagyon fontos lesz, de nem aggódom.”

Az első öt pilótát pontosan 40 pont választja el egymástól a világbajnoki tabellán a Phillip Island-i erőpróba előtt, ahol Quartararo 2019-ben a második kanyarban esett ki a Danilo Petruccival történt incidens után. A címvédő három futammal a vége előtt mindössze két ponttal előzi meg a Ducati reménységét, Pecco Bagnaiát. Az Aprilia ásza, Aleix Espargaró is esélyes még, 20 ponttal lemaradva.

Fabio Quartararo higgadtan jegyezte meg: „A bajnokság most kiegyensúlyozott, szóval most arról van szó, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, jól dolgozzunk csapatként, és minél több pontot szerezzünk.”