2024. április 20. 05:00
KezdőlapMotoGPBastianini: 39 pont túl sok

Bastianini: 39 pont túl sok

Enea Bastianini három futammal a vége előtt még mindig a negyedik helyen áll a világbajnoki tabellán, 39 pont a hátránya, de a Gresini versenyzője nem adja fel.

Három év kihagyás után a MotoGP-mezőnye visszatér Ausztráliába. Enea Bastianini lelkesedését semmi nem tompítja a hétvégi futamot megelőzően:

„Örülök, hogy elindulhatok ezen a hétvégén, mert Phillip Island egy különleges pálya egy versenyző számára – azt hiszem, ez az egész mezőnyre igaz. A körülmények nem a legjobbak, és szerintem pénteken teljesen vizes körülmények fogadnak majd minket. Nekem és a MotoGP-motorral még újoncnak számító versenyzőknek fontos lenne, hogy nagyon gyorsan megértsük az íveket. Nincs sok időnk, de meglátjuk, hogy szombaton jobbak lesznek-e a körülmények.”

Buriramban a Gresini Ducati versenyzője a 6. helyet szerezte meg a vizes pályán.

„Egy vizes thaiföldi futamról jövünk, ott jó volt az érzésem, különösen a verseny közepén voltam gyors. Ezt a magabiztosságot magammal kell vinnem, még akkor is, ha tudjuk, hogy nedves körülmények között nem én vagyok a legerősebb.”

A világbajnoki negyedik helyezett versenyző emiatt nem érez magán nyomást.

„Nem, nincs rajtam nyomás. Minden edzésen az élen kell lennem, hogy továbbra is ott lehessek a világbajnoki küzdelemben. Fontos számomra, hogy jó eredményt érjek el ezen a pályán. Mert 39 pont túl sok, így ezen a nagydíjon sokat kell behoznom.”

„Én versenyről versenyre haladok. Úgy gondolom, hogy a nyári szünet után nagy lépést tettem előre az edzéseken. Ezen az úton szeretnék tovább haladni. Ha Malajziában még mindig esélyes leszek a címre, megpróbálok nyerni.” – tette hozzá mosolyogva Bastianini.