2024. április 24. 16:28
KezdőlapMotoGPQuartararo: Tempó tekintetében még van hova fejlődnünk

Quartararo: Tempó tekintetében még van hova fejlődnünk

A Yamaha sztárja, Fabio Quartararo pozitív első napot zárt Phillip Island-en. A francia a 4. helyet szerezte meg pénteken, de már az esetleges motorfejlesztésekre koncentrál.

Johann Zarco érte el a leggyorsabb időt a Ducati Desmosedici GP22-es versenygépével a MotoGP mindkét pénteki edzésén Ausztráliában. A második szabadedzésen a délelőtti 1:30.368 perces idejét 1:29.475 percre javította. A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo 0.139 másodpercet veszített honfitársához képest a leggyorsabb körén – ez a 4. helyre volt elég.

„Elég jó volt a mai nap” – magyarázta a világbajnokságot vezető francia.

„Reggel nehéz volt, de jó tempót tudtam menni a körülmények ellenére is. Délután már jobban ment, sajnos a gyors körömön hibáztam, így örülök, hogy az első ötben maradtam. Szombaton kipróbálunk néhány dolgot, hogy még jobb legyen az érzés.”

„A tempó tekintetében még van hova fejlődnünk. Azt is észrevettük, hogy az egyik versenyző a kemény hátsó gumikon volt. Úgy tűnik, hogy jól működik, és azt hiszem, mindenki kipróbálja ezt a keveréket. A lágy gumiabroncs tényleg nagyon lágy.”

(A kemény keverékkel Álex Rinsre és Cal Crutchlow-ra céloz)

„Vicces volt, hogy a végén az utolsó kanyarban még mindig vizes volt minden. Így még mindig volt némi csúszásveszély. Úgy tűnik, hogy ez egy jó pálya számunkra, mert találtam néhány helyet, ahol előzni tudok.”

„Az 1-es szektorban és különösen az 1-es kanyarban kell javulnunk, ott még mindig veszítünk időt. Pol első szektora igazán lenyűgöző volt. Általában a kanyarokban elég jók vagyunk, de van még mit javítanunk. Megállapodtunk abban, hogy az első napon csak a sebességen dolgozunk, és nem sokat gondolunk a gumikra. Bár a gumiabroncs itt nagyon könnyen elhasználódik.”

„Három éve nem voltunk itt, a gyártók nagy lépéseket tettek, így nem tudtam, mire számítsak. Végül is tudom, hogy a lehetőségeink elég jók. Nehéz megmondani, hogy jobbra vagy rosszabbra számítottam-e. Ez az első alkalom, hogy változtatnunk kellett a motoron, hogy tovább tudjunk lépni. Általában ugyanazzal a motorral fejezzük be a hétvégét, mint amivel az FP1-en indultunk. Ez viszont egy másfajta pálya.”