2024. március 29. 11:55
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A határon vagyunk

Marc Márquez: A határon vagyunk

Marc Márquez az első sorba kvalifikált Ausztráliában, de ehhez Pecco Bagnaia szélárnyékára volt szüksége.

Marc Márquez majdnem megszerezte hatodik pole pozícióját Ausztráliában,de Jorge Martín 0,013 másodperccel gyorsabb volt nála.

A Repsol Honda gyári versenyzője azonban a leggyorsabb körén azonban hatalmas ajándékot kapott, Pecco Bagnaia személyében, aki biztosította a spanyol számára  a szélárnyékot.

„Igen, persze Pecco referenciája és szélárnyéka nagyon hasznos volt”. – ismerte el Márquez.

„Tudjuk, hogy azzal a csomaggal, ami jelenleg a Hondánál van, lehetetlen, hogy mindenki ilyen köridőt érjen el. Tehát egy gyors versenyzőt kell keresnünk elöl. Követtem Peccót, így sikerült egy jó kört mennem. Nincs rossz tempónk a versenyre, de a legjobbtól nagyon messze áll. A csapatomat is meg kell dicsérnem, mert hibátlan munkát végzett ezen a hétvégén.”

„A negyedik műtét után azonnal jobban éreztem magam, amikor visszatértem, mert nem érzek több korlátot, már ami a csontokat és az izmokat illeti. Viszont még mindig hiányzik némi erő. Most az lesz a fontos, hogy a tél folyamán ideálisan felkészüljünk a következő szezonra.”

Marc Márquez a pénteki edzéseket a thaiföldi beállításokkal kezdte, csak egy új aerodinamikát próbált ki.

„Mivel itt az elejétől fogva versenyképes voltam, és az új aerodinamika is jónak bizonyult, megtartottuk a hátralévő két napra. Alapvetően elsősorban a következő szezonra dolgozunk előre, bár természetesen fordítunk időt a megfelelő beállítások megtalálására is. A pozitívum az, hogy futamról futamra közelebb kerülünk az élmezőnyhöz. Ez fontos.”

„Holnap hosszú verseny vár ránk, ezért különösen fontos, hogy a megfelelő gumit válasszuk. A Ducati tapadása elképesztő. Örömteli volt továbbá, hogy a jobb karom és az egész testem kifogástalanul reagált, mikor majdnem elestem. Pontosan ugyanazokat a mozdulatokat tudtam elvégezni, hogy mentsem a helyzetet, mint korábban. Ez a hiba viszont nem volt jó jel, mert azt bizonyítja, hogy a határon vagyunk.”