2024. március 29. 00:46
KezdőlapMotoGPDrámai edzés a bajnokság éllovasainak, boldogság a top3-nak - versenyzői nyilatkozatok

Drámai edzés a bajnokság éllovasainak, boldogság a top3-nak – versenyzői nyilatkozatok

Drámaira sikeredett a MotoGP időmérő edzése szombaton, hiszen a bajnokaspiránsok hibáztak és a kavicságyban kötöttek ki a kvalifikáción.

A Q1-ből érkező Marc Márquez végül odaért az első rajtsorba, de Jorge Martín elképesztő köridejével senki nem tudta felvenni a versenyt, a második helyezett Enea Bastianini lemaradása is közel fél másodperc volt.

Íme az első érzések az időmérő után:

Jorge Martín: „A Phillip Island-i pole is nagyszerű volt, akárcsak Austinban. Mindig éreztem, hogy gyors köröket kell mennem, és örülök, hogy ez az érzés most visszatért. Nagyon fontos, hogy így fejezzük be a szezont. Azt gondoltam, hogy valaki más javítani fog a második etapban, ezért egy kicsit keményebben nyomtam. Jól működött a motor, bár néha a határon voltam, és majdnem el is estem. De nagyon boldog vagyok, és úgy gondolom, hogy megvan a tempónk a győzelemhez.”

Enea Bastianini: „Nagyon örülök ennek a második helynek. Tegnap óta nagy lépést tettünk, mert akkor nem mentek túl jól a dolgok. A tempónk is javult, de a kvalifikáción mindig nagyon szoros az állás. Remélem, vasárnap is sütni fog a nap, és akkor nagyszerű versenyünk lehet.”

Marc Márquez: „Az érzés nincs meg, de legalább a kör jól sikerült. Sok kockázatot vállaltam. Meglepett, hogy a Q1-ben és a Q2-ben szinte minden kört egyedül tudtam megtenni. Általában sok problémám van ott. Csak a két egyenesben legalább három tizedet veszítek. Ezért mi, Hondások mindig megpróbáljuk elkapni a szélárnyékot. Nem tudom, hogyan sikerült az első sorba kerülnöm, mert reggel még hátul voltunk, és sok nehézségünk volt.”