2022. december 03. 10:56
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ki kellene próbálnunk valami mást

Quartararo: Ki kellene próbálnunk valami mást

- Hirdetés -

Fabio Quartararo bizonyára igyekszik minél hamarabb elfelejteni a szombati eseményeket. A Yamaha sztárja az FP4-en bukott és eltörte a bal kezének középső ujját, így a kvalifikáción sem mentek jól a dolgok számára.

Fabio Quartararo jól motorozott a negyedik szabadedzésen Sepangban, de egy bukás megszakította ezt. A Yamaha gyári versenyzőjének megsérült a bal kezének középső ujja, és motorcserére is kényszerült. Mint utólag kiderült, zúzódást és kisebb törést szenvedett ezen az ujján.

A kvalifikációra a francia versenyző legénysége ismét elkészítette a motort, hogy Quartararo egy jó rajtpozícióért küzdjön.Gyors körén azonban majdnem újra bukott, így kifutott az időből, nem tudott javítani. Ennek következtében a Yamaha versenyzőjének a vasárnapi futamot a 12. helyről kell kezdenie, de a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia is csak a 9. helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

- Hirdetés -

“A tempót tekintve nem éreztem rosszul magam. A baleset után a másik versenygéppel folytattam. Egy motorunk van száraz és egy vizes pályára, így az összetört motorral egyenesen vissza akartam menni a bokszba. A versenyen ilyen hátulról indulni nagyon nehéz lesz.” – számolt be a MotoGP tavalyi világbajnoka.

- Hirdetés -

“A kvalifikáción az ujjam nem jelentett problémát. Talán nem koncentráltam eléggé, nem tudom. Az első kifutást még mindig nem értem. A másodiknál szintén nem értem, miért számoltuk el magunkat, és miért nem tudtunk két kört megtenni. Jól ment minden, amíg meg nem csúsztam, abban a kanyarban, ahol korábban buktam.”

“Rengeteg bukkanó van abban a kanyarban. Általában csak visszaveszed a gázt, és máris jobb lesz. Viszont amikor gázt adtam, megcsúsztam. Elég furcsa.”

A kvalifikáción a világbajnoki második helyezett csapattársa, Franco Morbidelli mögött motorozott, aki végül a 7. helyen végzett.

“Franco nagyon gyors volt aznap, különösen a kvalifikáción. Ki kell elemeznünk, különösen a 8-as kanyarban elkövetett hibák után. Meg akarjuk nézni, mit csinált másképp. Ha előrelépést tesz, az nagyon fontos lehet a jövő évre nézve.”

Mi a stratégia a versenyre?

“Amikor a 12. helyről indulsz, nincs stratégia. Olyan gyorsan kell mennünk, amilyen gyorsan csak tudunk, és meglátjuk, hogyan elég-e. Előzetesen még el kell döntenünk, hogy melyik abroncsot használjuk. Nem volt sok időnk a közepes és a lágy hátsó gumi tesztelésére. A bemelegítés során több kört fogunk megtenni a lágy gumikon, aztán majd meglátjuk.”

“Nem érzem a nyomást, de ezek az utolsó körök furcsán alakultak. Nem tudom, hogy jól dolgozunk-e, de sok minden hiányzik, és ki kellene próbálnunk valami mást.”