2024. március 29. 06:22
KezdőlapMotoGPMorbidelli nem érzi jogosnak a büntetést

Morbidelli nem érzi jogosnak a büntetést

A Yamaha versenyzője, Franco Morbidelli izgalmas MotoGP-futamot élt át Sepangban. Az olasz gyors volt, de dupla hosszú körös büntetést kellett teljesítenie. Végül újabb büntetést kapott.

Franco Morbidelli a 7. helyről indult a Malajziai GP-n. A Yamaha gyári versenyzője előbb elengedte csapattársát, Fabio Quartararót, majd letöltötte mindkét hosszú körös büntetését, amit pénteken kapott Pecco Bagnaia és Marc Márquez feltartásáért.

A végén még Aleix Espargaróval csatázott a 10. helyért. „Franky” a 10. helyen haladt át a célvonalon, de a stewardok három másodpercet hozzáadtak az idejéhez „felelőtlen motorozás” miatt a spanyol ellen.

„Érdekes, eseménydús, de jó verseny volt, mert elégedett vagyok a tempónkkal – már ami az egész hétvégét illeti. Nagyon elégedett vagyok a futam kezdetével. A két hosszú kör után azonban valami megváltozott a motoron.” – kezdte Morbidelli.

„Természetesen, ha több motor van előtted, több gondot okoz, hogy megtartsd az ívet és gyorsan menj. A két büntetés után kevesebb tapadásom is volt. Mégis, elég gyors voltam ahhoz, hogy a 10. helyért harcoljak.”

„Sajnos az utolsó körben, az utolsó előtti kanyarban egy normális előzési manőverért kaptam egy újabb büntetést. Remélem, hogy ez gyakran látható lesz – például a közösségi médiában vagy a televízióban. Akkor mindenki láthatja, mekkora hibát követtek el a versenybírók. Ők is emberek, hibázhatnak. Fontos lesz azonban, hogy a jövőben milyen módon születnek majd a döntések. Le kell ülnünk és meg kell beszélnünk. Valami itt nem stimmel.”

Mi történt volna, ha Morbidelli nem kap büntetéseket?

„Nehéz megmondani, de szerintem a Top5 is elérhető lett volna. Sikerült így is a kellő agresszivitással és néhány változtatással újra sebességbe kerülnöm. Örülök ennek, és nagyon várom már Valenciát. Remélem, ezt most már minden hétvégén, minden pályán, minden körülmények között folytathatjuk.”