2024. április 25. 06:56
KezdőlapMotoGPCrutchlow Jerezben tesztel

Crutchlow Jerezben tesztel

A Yamaha tesztpilótája, Cal Crutchlow a sepangi versenyről egyenesen a Yamaha e heti jerezi tesztjére utazott. Az angol az M1 különböző specifikációit teszteli 2023-ra.

Cal Crutchlow az RNF Yamahával a tizenkettedik helyre motorozott a sepangi futamon. A 36 éves versenyzőnek ez volt a negyedik pontszerző helyezése öt futam alatt. A malajziai futam után az angol egyenesen a jerezi pályára sietett, ahol a héten tesztel a Yamaha számára.

Már a misanói futam után megfigyelhető volt, hogy a 2023-as M1 fejlesztésével nagyobb lépést lehet tenni. A végsebességi adatok ígéretesek voltak, és a világbajnok Fabio Quartararo pozitívan nyilatkozott az új motorról.

„Az irány az, hogy több teljesítményre és nagyobb végsebességre van szükségünk, oké. Azonban azt hiszem, néhány más dolgon is változtatnunk kell. Ezt nem lehet egy hét alatt megcsinálni.”

„Olyan motorkerékpárt kell tudnunk építeni, amellyel más versenyzők is gyorsak lehetnek. Képesnek kell lennünk a többi versenyző ellen küzdeni, mert ahogy már mondtam, csak egyedül lehetünk gyorsak. Akár a motor, akár a futómű, akár a motor tapadása, lassúak vagyunk az egyenesekben. Nehéz úgy, ha másokkal vagy egy bolyban, nagyon nehéz.”

„Fabio idén minden győzelemért magára maradt. Bolyban is versenyképesnek kell lennie.”