2024. március 29. 11:34
KezdőlapMotoGPBastianini: Tudtam, hogy nagy a felelősségem

Bastianini: Tudtam, hogy nagy a felelősségem

Enea Bastianini az utolsó körig nyomás alatt tartotta Pecco Bagnaiát Sepangban a szezon utolsó előtti futamán. Azonban megjegyezte: „Tudtam, hogy nagy a felelősségem.”

A sepangi futamon a Ducati-belső párharc volt a téma a címvédő Pecco Bagnaia és leendő csapattársa, Enea Bastianini között. A megfigyelők és a szurkolók véleménye megoszlott: vajon a Gresini sztárja túlságosan visszafogta magát, vagy már a világbajnoki helyzetre való tekintettel is túl nagy kockázatot vállalt?

Bastianini a maga részéről megerősítette:

„100 százalékot adtam a versenyemért. Próbáltam a saját ritmusomat követni, és az élre állni. Ahogy a verseny után is mondtam: Valami megváltozott a verseny vége felé, a tapadással küszködtem. Nem voltunk olyan versenyképesek, mint szombaton. Volt egy jelzés [a bokszutcában], de megpróbáltam Peccóval maradni és támadni az utolsó körben. Egyértelmű, hogy egy támadás az utolsó körben sosem könnyű. Tudtam, hogy nagy a felelősségem.”

„Sosem könnyű egy ilyen versenyt menedzselni, amikor tudod, hogy a leendő csapattársadról van szó, akivel közös kalandot és versenyhétvégéket fogsz megélni a Ducatinál.”

Arra a provokatív kérdésre, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy a bokszutcában elválasztó fal alakul majd ki, Enea határozottan elhárította a kérdést.

„Nem, szó sincs falról. Egyszerűen csak két olyan versenyző vagyunk, akik – úgy gondolom – nagyon erősek és mindig nyerni akarnak. Nem igaz, hogy vasárnap vissza kellett volna vennem, de egy kicsit tapintatos voltam.”

„Egy ponton átvettem a vezetést, és megpróbáltam a saját ritmusomat követni. Amikor aztán láttam, hogy nincs meg a tempóm ahhoz, hogy elhúzzak, nem támadtam túl nagy lendülettel. Azt hiszem, jó munkát végeztem.”