2024. április 19. 12:05
KezdőlapMotoGPCrutchlow: A megfelelő helyen voltam megfelelő időben

Crutchlow: A megfelelő helyen voltam megfelelő időben

Cal Crutchlow a múlt héten Jerezben tesztelt. Az angol a MotoGP szezonzárójára készül Valenciában, és beszélt az újoncok helyzetéről.

Cal Crutchlow az Aragóniai Nagydíj óta újra az RNF Yamaha M1-esével versenyez, mivel ő váltotta a visszavonult Andrea Doviziosót. Crutchlow, aki három MotoGP-futamot nyert a Hondával, meglepődött azon, hogy milyen magas szintre lépett a királykategóriában.

A MotoGP-ben a legnagyobb akadály minden bizonnyal a kezdet. Láthatjuk, hogy az olyan gyors versenyzők, mint Remy Gardner és Darryn Binder már egy év után elhagyják a kategóriát. Fabio Di Giannantonio is sokat küzdött, de igyekszik eredményes lenni.

Crutchlow 2011-ben érkezett a MotoGP-be a Yamaha gyári csapatától a Superbike-világbajnokságból. Az első évben a Tech3 Yamahán is alig-alig tudott sikerélményt szerezni. A következő években azonban számos dobogós helyezést, majd később győzelmeket is szerzett az LCR Hondával.

„Mindig azt mondtam a pályafutásom során, hogy szerencsés voltam. A megfelelő helyen voltam a megfelelő időben, és a legjobb döntéseket hoztam. Keményen megdolgoztam érte, és aztán bejött.” – mutatott rá az angol.

„Az első évem úgy telt, hogy az volt a mottóm: győzelem vagy vereség. Néha csak haza akartam menni. Mindig összeszedtem magam, és a következő év jól sikerült.”

A Yamaha tesztpilótája tudja, mekkora nyomás alatt vannak a MotoGP újoncai.

„A MotoGP-ben nagyon nehéz, mert mindenki rendkívül gyors. Fabio Di Giannantonio például sokkal jobb versenyző, mint amit most mutat.” – mondta a 37 éves veterán.

„Darryn is erős. A Darryn által futott köridőkkel három évvel ezelőtt is dobogóra állhatott volna. Ez a valóság, és ő a Moto3-ból érkezett.”