2024. április 27. 05:45
KezdőlapMotoGPRins: Most már adják oda nekem ezt a motort. Megérdemlem!

Rins: Most már adják oda nekem ezt a motort. Megérdemlem!

A Suzuki újabb MotoGP-sikert ünnepelhetett a szezon végén. Álex Rins a valenciai futamon vegyes érzelmeket hagyó végső győzelmet szerzett a japán gyártónak.

Ki gondolta volna? A Suzuki megnyeri az utolsó nagydíjat. Álex Rins hibátlan rajt-cél győzelemmel mutatta meg, mire képes a csomag. A spanyolnak ez volt a második győzelme a szezonban, pályafutása ötödik MotoGP-s sikere.

A verseny után Rins szinte szóhoz sem jutott.

„Tényleg őrület volt. A hétvége folyamán igyekeztem nyugodt maradni, és nem mutatni semmilyen érzelmet. Azonban a rajtrácson, amikor elbúcsúztam a csapat minden tagjától, sírtam. Sírtam, mint egy őrült, mert hat nagyon szép év telt el.”

„Aztán azt mondtam magamnak: ‘Ne sírj, Álex. Még mindig előtted áll a verseny. Aztán megpróbáltam újra koncentrálni, és végül egy hihetetlen futam lett belőle. A rajtrács 5. helyéről rögtön az első kanyarban az élre állni hihetetlen volt” – hangsúlyozta Rins, aki végül a világbajnokság 7. helyén végzett.

„Nem volt könnyű vezetni ezt a versenyt, mert az egész futamon én álltam az élen, és a többi versenyző mindig csak 0,5 vagy 0,7 másodperccel volt mögöttem. Nagyon fontos volt, hogy ne hibázzak. Végül is sikerült, nagyon boldog és büszke vagyok. Megérdemlem ezt a győzelmet, ahogyan a Suzuki is, de legfőképpen a szurkolók.”

„Ezzel a sikerrel megmutattuk a világnak, hogy a Suzuki még mindig tud nyerni. Végül is az ő döntésük, hogy abbahagyják, és én ezt elfogadom. Mindent megtettem. Az érzelmek vegyesek. Ebben a projektben még mindig nagy lehetőségek rejlenek, de az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy megkérem őket, hogy most már adják oda nekem ezt a motort. Megnyertem, megérdemlem.”