2024. április 25. 10:17
KezdőlapMotoGPLe Mans kapta az idei legjobb nagydíjnak járó díjat

Le Mans kapta az idei legjobb nagydíjnak járó díjat

Évek óta bevett szokás, hogy a legjobb rendezésért is külön díjat adnak a pályák között. Miközben Rossi visszavonulása következtében Olaszországban jelentősen visszaestek a nézőszámok, a francia helyszínre idén több, mint 110 ezren látogattak ki csak a versenynapon, ami elképesztő növekedés. Ráadásul itt nemcsak a versenyekről szól a rendezvény, hanem egy valóságos fesztivál szokott kerekedni – és nemcsak a legendás 24 órás versenyen.

Forrás: MotoGP Media

Jövőre ráadásul a jubileumi 30. nagydíjat rendezik a jelenlegi promóterrel, tehát az elismerés egyben remek promóció is az eseménynek. A 30 évben volt némi kitérő a Paul Ricardon, de 2000 óta Le Mans állandó helyszíne a MotoGP-nek. A 2023-as ráadásul a sportág történetének ezredik versenyhétvégéje lesz.

Hervé Poncheral, a Tech 3 csapatfőnöke: „Mint az IRTA (a csapatok szövetkezete – szerk.) elnöke, és jómagam is francia lévén nagyon büszke vagyok arra, hogy a Francia Nagydíj kapta a 2022 legjobbjának járó elismerést. Úgy vélem, remek munkát végeznek immár három évtizede. Utat mutattak számos promóternek például a fanzone-nal, ahogy a versenyzőket közelebb hozták a rajongókhoz, a szombati show-műsorokkal… Minden évben van valami különleges. A főkusz természetesen a MotoGP versenyen van, de a rajongók egy teljes hétvégére szóló élményt kell biztosítani. Mindezek tetejében, annak ellenére, hogy Johann és Fabio előtt nem voltak helyi hősök, és az időjárás néha igencsak megnehezíti a helyzetet, mindig elképesztő a közönség, és az egyik leglátogatottabb helyszín. Számomra nem meglepő, hogy a Francia Nagydíjat szavazták meg a legjobbnak.”

A jubileumi Francia Nagydíjat 2023-ban május 12 és 14 között rendezik meg.