2024. április 23. 10:00
KezdőlapMotoGPMeregalli nem aggódik a nem túl sikeres teszt miatt

Meregalli nem aggódik a nem túl sikeres teszt miatt

A valenciai teszten a Yamahának nem volt meg a kellő végsebesség. Massimo Meregalli azonban nem aggódott a tesztnap után.

A valenciai szezonzáró után két nappal a Ricardo Tormo pályán tartott tesztnap után a gyári Yamaha csapat leginkább egy problémával küzdött: a motorral. Fabio Quartararo nyolc km/h-val maradt el Francesco Bagnaia mögött a végsebességet tekintve.

Massimo Meregalli a teszt napján a motogp.com-nak elmondta, hogy a japánok többet vártak a végsebesség tekintetében, és a csapat nem érti, miért nem teljesültek az elvárások.

Az olasz azonban megjegyezte: „Most elemzik az adatokat, hogy megértsük, miért történt ez. Amikor Cal Crutchlow Jerezben tesztelt, azt mondta, hogy a motornak van ereje. Ma valami rosszul sülhetett el.”

„Sajnos egy nap nem elég az összes adat ellenőrzésére. Egész nap intenzív programunk volt, és a motor aerodinamikáját és futóművét is meg kellett vizsgálnunk. A tesztnap miatt azonban nem aggódunk. Jó eredményeket értünk el Barcelonában. Misanóban, Motegiben és Jerezben is. A teszten hiányzott valami, de nem aggódunk. Először a motor adatait fogjuk ellenőrizni, majd karácsony előtt Japánban lesz még egy tesztünk.”

A Yamaha azonban nem csak a végsebesség tekintetében maradt le a Ducati mögött. A leggyorsabb japán motor a Honda volt Marc Márquezzel a nyergében. A spanyol 332,1 km/órás sebességet ért el.

Quartararo egyébként 92 kört tett meg a tesztnapon, csapattársa, Franco Morbidelli 88-at.