2024. március 28. 19:28
KezdőlapMotoGPFernando Alonsóval napozik, a Ducatiról álmodozik – zseniális mémek születtek Marc Márquezről

Fernando Alonsóval napozik, a Ducatiról álmodozik – zseniális mémek születtek Marc Márquezről

A Honda kedveskedni akart a követőinek, és Twitter-oldalukon közzétettek egy képet, amelyen Marc Márquez napozik, lehetőséget adva ezzel a mémgyártásra. A hatszoros MotoGP-világbajnokról remek alkotások születtek.

Vasárnap tartotta meg a Honda a Thanks Day nevű eseményt, amelyet magyarul leginkább Köszönet napjának lehetne lefordítani. Ennek amolyan utózöngéjeként a gyári MotoGP-csapat Twitter-oldalán arra kérték a követőiket, hogy csináljanak mémeket versenyzőjükről, Marc Márquezről. Ehhez az alapot is megadták egy olyan képpel, amelyen a spanyol motoros egy széken ülve napozik.

Max Verstappen is felült Marc Márquez Hondájára

A felhasználóknak nem is kellett több, és záporoztak a jobbnál jobb alkotások. Akadt, aki maradt a MotoGP-nél, és onnan merített ihletet. Valaki szerint Márquez arról álmodozik, hogy Luigi Dall’Igna, a Ducati vezérigazgatója készítse fel a motorját, vagyis a spanyol versenyző át akar igazolni a jelenlegi legjobb gyártóhoz. Ha már Ducati, egy másik képen az éppen Németországban bukó Francesco Bagnaiával együtt ábrázolták.

Természetesen nem maradhatott ki Valentino Rossi sem. Valakinek rögtön eszébe jutott a máig vitatott malajziai ütközésük, és rögtön új köntöst adott az esetnek. Egy másik képen pedig az olasz versenyző emléktárgyai között lehet megtalálni Márquezt.

Többen négy kerékre váltottak, és Forma-1-es jelenetekből válogattak. Nagyon adta magát Fernando Alonso esete, aki a 2016-os Brazil Nagydíj egyik szabadedzésén lényegében kifeküdt napozni, miután megállt alatta az autó. Másvalaki Max Verstappennel együtt képzelte el és valósította meg, de valakit Sergio Pérez „fánkozása” ihletett meg Abu-Dzabiból.

Természetesen a most zajló labdarúgó-világbajnokság sem maradt ki a sorból: vasárnap rendezték a Spanyolország–Németország mérkőzést, és ebből ragadtak ki egy jelenetet. A készítő szerint nyilvánvaló, hogy Manuel Neuer, a németek kapusa a napozó Márquezt is arrébb tolhatta volna a labda helyett.

Emellett mindenféle téma, illetve háttér előkerült. Márquez többek között volt a Louvre-ban, a Holdon és persze az eredeti kép alapján a legnyilvánvalóbb helyen, a strandon. Az itt felsorolt, valamint a cikkből kimaradt alkotásokat az alábbi bejegyzésre kattintva lehet megtekinteni.