2024. április 20. 07:25
KezdőlapWheelieMax Verstappen is felült Marc Márquez Hondájára

Max Verstappen is felült Marc Márquez Hondájára

A koronavírus-járvány előtt a Honda hagyományosan minden évben megrendezte az úgynevezett Thanks Day-t Motegiben, ahol a Forma-1-es, valamint a MotoGP-s sztárversenyzőik is találkoztak egymással. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, idén díszes társaság utazott el Japánba, ahol a labdarúgó-világbajnokság miatt komoly focilázban égnek. Max Verstappen viszont nemcsak ilyen élményekben gazdagodhatott Japánban.

Verstappen egyrészt Marc Márquez motorjára is felülhetett egy kép erejéig, nem sokkal később pedig többen is követték a példáját. A pályára viszont nem a 93-as motorral, hanem egy Honda NSX Type S volánja mögött hajtott ki a kétszeres világbajnok. A különleges autót a világbajnoki címért kapta ajándékba. A hollandon kívül ott volt a többi Honda erőforrással versenyző F1-es pilóta is, mint Sergio Perez, Yuki Tsunoda, vagy az idén távozó Pierre Gasly. Marquez nemcsak Verstappennek, hanem jelenlegi és korábbi csapattársainak is bemutatta versenyjárművét.

A hivatalos szezonbúcsúztatón nem maradhattak el a bemutató körök sem a kilátogató szurkolók legnagyobb örömére. Bár korábban volt arra is példa, hogy a Forma-1-es sztár Fernando Alonso motorral tett meg pár kört Motegiben, idén nem érkeztek ilyen beszámolók.