back to top
2024. május 08. 18:18
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez is kemény szavakkal illette a Hondát

Álex Márquez is kemény szavakkal illette a Hondát

Álex Márquez szerint a Ducatitól kapott új lehetősége olyasmi, amit „a Hondán belül kerestem, de nem találtam”. Kétségbeesetten keresi a sikert a spanyol.

Az AS.com kérdésére, hogy ez azt jelenti-e, hogy plusz nyomás nehezedik a vállára, Márquez így válaszolt:

„Bizonyos értelemben ez nyomást helyez rám, de ezt fel kell vállalni. Ebben a világban, ha elfutsz előle, az még rosszabb.

„Tisztában vagyok vele, hogy ez az a lehetőség, amire már régóta vártam, amit a Hondán belül kerestem, de nem találtam. Néha segít, ha más utat keresel. Kell egy kis környezetváltozás és egy olyan motor, ami garanciát ad az első futamtól kezdve. Nem kell tisztában lenned a fejlesztésekkel, azzal, hogy mi fog érkezni Malajziában… Az van, ami van, és onnantól kezdve a legtöbbet kell kihoznod belőle.”

A fiatalabbik Márquez úgy véli, hogy a Honda nagy problémája, a kommunikáció, többek közt ezért is örül a Ducati által adott lehetőségnek.

„Nem csak a versenyzőkkel, hanem a technikusokkal és a gyárral is. Sokszor, ahogy Marc mondta, elveszik az információ. Végül is, nem hiszem, hogy ez a versenyzők problémája lenne, hanem a szervezeté.”

„Alberto [Puig], Marc… a Hondánál mindenki ezt mondta. Kell egy stabil szervezés, hogy minden a helyére kerüljön, hogy pontot lehessen szerezni. Ez már az ő problémájuk, én már nem vagyok benne. Ha ők nem szervezettek, jobb is (nevet).”

A 2023-as szezonban 21 futamból 42 lesz, mivel a sportág történetében először lépnek életbe a sprintfutamok.

Márquez ebben a témában is állást foglalt: „Ez őrület, de az őrület hozza a show-t. 42 futam lesz így, de majd megszokjuk. A Superbike-ban is van ilyen. Az, hogy hogyan nézünk szembe a hétvégével az elején, egy kicsit változni fog, és utána már teljesen normális lesz.”

Forráscrash.net