2024. április 17. 01:27
KezdőlapMotoGPMarc Márquez egy csapatban gokartozott Max Verstappennel, többször ütközött a versenyen (videók)

Marc Márquez egy csapatban gokartozott Max Verstappennel, többször ütközött a versenyen (videók)

A motorosok az autóversenyzőkkel gokartoztak a Honda jóvoltából, Marc Márquez pedig a Forma-1-es világbajnok Max Verstappennel alkotott egy párost. A spanyol versenyző nem hazudtolta meg önmagát.

Nemrég rendezték a Honda Thanks Dayt, ahol a két- és négykerekű világ találkozott egymással. Arról már beszámoltunk, hogy Max Verstappen, a Forma-1 tavalyi és idei világbajnoka kipróbálta Marc Márquez motorját, de a két sztár másban is együttműködött. Ismerve a pályafutásukat, nem meglepő, hogy ebben is sikerrel jártak.

Max Verstappen is felült Marc Márquez Hondájára

A rendezvényen egy gokartversenyt szerveztek a jelen lévő motor- és autóversenyzőknek. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy előbbiek teljesítették az időmérőt, majd a 10 körös futam első részét, aztán azok váltották őket, akik négy keréken érzik magukat otthonosan. A két világbajnok pedig természetesen egy párost alkotott.

Márquez nem ment rosszul a pár perces kvalifikáción, ám csak a második helyet szerezte meg. A pole pozíció Tim Gajseré, a kétszeres szlovén motokrossz-világbajnoké lett. Márquez azonban nem hazudtolta meg önmagát, és már rögtön célba vette a győzelmet, illetve akkor még csak a versenyben való vezetést.

Már az első körben megtámadta riválisát, talán össze is ért a két gokart, de akkor még nem tudott előzni. A következő körben viszont már sikerrel járt, amikor az első kanyarban bevetődött a belső íven. Meglehetősen agresszív volt, Gajser bele is fordult az ő gokartjába, de ebben a műfajban azért ez belefér, pláne egy ilyen buliversenyen.

Ezt követően élvezetes csatát vívtak, és oda-vissza előzgették egymást. Márquez állt az élen, amikor bement a bokszba, és átadta a versenygépet Verstappennek. A hatszoros MotoGP-világbajnok annyira nyerni akart, hogy még meg is tolta a gokartot, amikor a holland versenyző elindult. Nem meglepő, hogy jelentős előnybe került, miután egy körrel később Gajser, valamint az addigra őt már megelőző háromszoros triálvilágbajnok, Gabriel Marcelli kiállt.

Innentől kezdve a második helyért voltak izgalmak, hiszen Verstappen simán behozta az első helyen a gokartját. F1-es csapattársa, a Gajsert váltó Sergio Péreznek sikerült visszaszereznie a pozíciót, így mondhatni, Red Bull-kettős győzelem született. Az AlphaTaurinál versenyző Cunoda Juki lényegében célfotóval megszerezte a harmadik helyet, így az autóversenyzők részéről három F1-es pilóta állhatott fel a dobogóra. (A teljes eseményt erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.)