2024. április 19. 14:45
KezdőlapMotoGPBagnaia az olasz motoros legendával találkozott

Bagnaia az olasz motoros legendával találkozott

Francesco Bagnaia Agostini után 50 évvel olasz márkával nyert királykategóriás bajnoki címet. A Ducati Corse ennek szellemében szervezett találkozót.

A 2022-es MotoGP szezonban Francesco Bagnaia világbajnok lett, amivel sok rajongó nagy álmát váltotta valóra. A Lenovo Ducati gyári pilótája, Bagnaia az első olasz, aki a MotoGP világbajnokság új, négyütemű korszakában olasz márkával világbajnokságot nyert. Ezen felül Valentino Rossi 2009-es győzelme óta először hozott vissza bajnoki címet Olaszországba a királykategóriában.

Bagnaia előtt olyan olasz élmenők, mint Valentino Rossi, Marco Melandri, Loris Capirossi, Andrea Iannone és Andrea Dovizioso nem jártak sikerrel olasz márka nyergében. A Ducati nagyon örül Bagnaia ezen teljesítményének, ezért még egy találkozót is szervezett Bagnaia és az örök ikon Giacomo Agostini között egy fotózás erejéig.

A két olasz bajnok nem ment ki a pályára, de nem csak a hűvös időjárás miatt, hanem azért is, mert decemberben és januárban szigorú tilalom van érvényben, miszerint a GP versenyzői nem tesztelhetnek és nem ülhetnek fel a versenygépükre. „Pecco és Ago nem motoroztak, csak állóképeket készítettek” – számolt be a Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti a SPEEDWEEK.com kérdésére.

A Ducati Corse egyébként december 15-én este 8 órakor ünnepséget tart Bologna belvárosában „Campioni in Piazza” mottóval. Bagnaia mellett ott lesz a Superbike világbajnok Álvaro Bautista is.

A rendkívüli ünnepségre a történelmi Piazza Maggiore téren kerül sor. A „Campioni in Piazza” programját a Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali és a város polgármeseter, Matteo Lepore egy fotózáson mutatták be hivatalosan. A Bologna központjában megrendezett esemény egy hatalmas Ducati tűzijátékkal zárul, majd a jól ismert DJ J-Ax gondoskodik a hangulatról az éjszakai órákban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paolo Ciabatti (@paolociabatti) által megosztott bejegyzés