2023. január 29. 23:41
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPÉdesapja megfenyegette Pecco Bagnaiát

Édesapja megfenyegette Pecco Bagnaiát

Francesco Bagnaia édesapja elmesélt egy történetet arról az alkalomról, amikor megfenyegette fiát, hogy márpedig nem motorozhat többé.

Sok évvel később Bagnaia lett az első olasz Valentino Rossi óta, aki megnyerte a világbajnoki címet a királykategóriában.

“Csak egyszer veszekedtünk” – mondta Pietro Bagnaia a MOW Mag-nek a fiáról.

“Megfenyegettem őt, hogy abbahagyjuk. Voltak szülők, akik a pályán történt dolgok miatt rendszeresen veszekedtek a gyerekeikkel. Pecco csalódott volt, részben azért, mert a túl ideges lett, részben pedig azért, mert én ki akartam maradni ebből az egész káoszból, amit nem vett jó néven. Nem tudom, elvárta-e, hogy menjek és vessem bele magam, de mondtam neki, hogy ha ilyen a környezet, és továbbra is ennyire szenved, ahelyett, hogy szórakozásként élné meg, akkor sportágat fogunk váltani. Nem szólt többet, és ez volt az egyetlen alkalom az egész pályafutása során, amikor fel kellett emelnem rá a hangomat.”

“Peccóval szemben ez egyébként lehetetlen: ő egy nagyon jó srác. Mindent megbocsátasz neki. Már az iskolában is jól tanult, különösebb gond nélkül sikerült neki minden.”

Pietro Bagnaia-t arról kérdezték, hogy szülőként milyen áldozatokat hozott azért, hogy támogatni tudja fiát:

“A motorsport történetében hihetetlen anekdotákat mesélnek apákról, fiúkról, embertelen adósságokról és furgonokról. Hogy őszinte legyen, igen, tettünk egy erőfeszítéseket, ahogy mindig is tennünk kell, de áldozatokról nem beszélhetek. Talán szerencsésebbek voltunk, mint mások, de azt mondanám, hogy amikor egy fiút látsz, aki ennyire boldog, ennyire elkötelezett és makacsul csinálja azt, amit szeret, akkor nem akarsz áldozatokról beszélni.”

“Ez egy történet a családunkról. Mindig is együtt voltunk, gyönyörű volt. Az, hogy Pecco ma már ennyire kötődik mindannyiunkhoz, hogy mindig olyan környezetet keres, ami egy kicsit otthonosnak tűnik, talán ennek tudható be.”

“A lökés mindig is tőle jött, ő volt az, aki mindannyiunkat magával rántott. Ez azt jelentette, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat, a jövőre nem igazán gondoltunk, vagy talán csak Pecco gondolt rá az ő elszántságával.”

“Mindig is szerettem a motorokat, voltak is, és a pályán is tartottam néhány edzést és néhány versenyt. Azonban semmiképpen sem mondhatom, hogy azok közé az apák közé tartozom, akik kenyéren és motoron nevelik a gyerekeiket. Pecco mindent maga csinált!”

 

Sourcecrash.net