2024. március 28. 11:16
KezdőlapMotoGPPedrosa beleszállt Rossiba, aki szerinte szándékosan kergette őrületbe riválisait

Pedrosa beleszállt Rossiba, aki szerinte szándékosan kergette őrületbe riválisait

Dani Pedrosa kritizálta Valentino Rossit a riválisok blokkolására kialakított stílusa miatt, mondván, hogy 15 méterrel mindenki más után fékezett.

Mindketten visszavonultak már a MotoGP-ből – de míg Rossi hét bajnoki címmel tündökölt a királykategóriában, addig Pedrosának egyszer sem sikerült ez a bravúr.

A spanyol háromszor volt második a Honda fénykorában, de sosem tudta igazán megszorongatni Rossit.

„Rossi stratégiája nem az volt, hogy ő volt a leggyorsabb, ami például az én mentalitásom volt” – mondta Pedrosa a DAZN-nek.

„Az övé az volt: ‘Megyek, és ha le tudom lassítani, akkor lelassítom.’.

„Addig blokkolt, amíg fel nem idegesített és hibára kényszerített. Ezt tette Casey Stonerrel és nagyon gyakran velem is. Sokáig tartott, amíg megváltoztattam a stratégiámat. Rendszerint nagyon későn fékezett, jóval később, mint mindenki más. Például 2009-ben Montmelóban lehetetlen volt megelőzni őt féktávon, mert 15 méterrel a többiek után fékezett.”

Pedrosa négy évvel ezelőtt vonult vissza. Háromszoros világbajnok volt (egyszer 125cc-ben, kétszer 250cc-ben). A MotoGP-ben 31 futamot nyert, és ő minden idők legsikeresebb versenyzője a királykategóriában, aki soha nem nyert bajnoki címet.

Most a KTM tesztpilótája, a visszavonulásáról így nyilatkozott:

„Ez egy olyan dolog, ami apránként kopogtat az ajtón. Vagy legalábbis velem ez történt. Egyszer csak hirtelen támad egy érzésed, de úgy vagy vele, hogy folytatod. Aztán nem sokkal később jön egy újabb hívás, amit visszautasítasz. Aztán ezek a hívások egyre gyakoribbá válnak. Míg el nem jön az idő, amikor azt mondod, hogy „elég”. Egyszer balesetem volt egy másik versenyzővel, és meg kellett műteni a kezemet. Kórházban voltam. A műtét után felébredtem, és azt mondtam a szüleimnek: ‘Vége’. Nem akartam minden nap a kórházban lenni, és ez arra sarkallt, hogy meghozzam ezt a döntést.”

 

Forráscrash.net