2024. március 28. 13:52
KezdőlapMotoGPRossi hihetetlenül megható módon gratulált Argentínának és Messinek a vb-győzelemhez (képek)

Rossi hihetetlenül megható módon gratulált Argentínának és Messinek a vb-győzelemhez (képek)

A MotoGP-ből is sokan figyelemmel követték a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amely Argentína diadalával zárult. A legtöbben a győztes csapatkapitánynak, Lionel Messinek gratuláltak, a legszebb módon talán Valentino Rossi tette ezt meg.

Ahogyan azt bizonyára mindenki tudja, vasárnap rendezték meg a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amely drámai körülmények között végül Argentína győzelmével zárult Franciaországgal szemben. A rendes játékidő 2–2-vel, a hosszabbítás 3–3-mal zárult, végül a tizenegyespárbaj döntött a dél-amerikaiak javára. Természetesen ezúttal a MotoGP világának egy része is erre az eseményre figyelt, és a közösségi médiában többen is reagáltak a történtekre.

A legtöbben a sokak által minden idők legjobbjának tartott, a mérkőzésen két gólt szerző Lionel Messinek gratuláltak, akinek jóformán már csak ez a trófea hiányzott a gyűjteményéből, és most csapatkapitányként emelhette a magasba. A legmeghatóbbra talán Valentino Rossi üzenete sikeredett, aki Instagram-történetében emlékezett meg a győzelemről.

Az olasz legenda képén Diego Maradona a világbajnoki serleggel várja Messit egy lépcső tetején. A 2020-ban elhunyt egykori klasszis 1986-ban vezette győzelemre hazáját, idén pedig a hétszeres aranylabdás tette meg ugyanezt, amit a kép ugyancsak ábrázol. „Micsoda döntő, nagyszerű Argentína” – olvasható a szöveg. Rossi hatalmas Maradona-rajongó volt, a 2008-as San Marinó-i Nagydíjon stílusosan győzelemmel köszöntötte a futamra kilátogató és neki szurkoló volt futballistát, hogy aztán együtt ünnepeljenek.

Hét évvel később aztán Rossi Maradona-mezben ünnepelte az Argentin Nagydíjon szerzett sikerét, a MotoGP hivatalos Twitter-oldala pedig ezzel a fotóval gratulált dél-amerikaiaknak. Ehhez csupán annyit fűztek hozzá, hogy „hatalmas Argentína”. Ennél a bejegyzésnél egyébként Rossi csapatának, a VR46-nak a gratulációja is látható hozzászólásként.

A Márquez-testvérek, Marc és Álex érzékelhetően Argentínának szurkoltak. „Hajszoltad és megkaparintottad! – fogalmazott az idősebbik fivér. – A lábad előtt hever a világ, Messi! Teljes mértékben megérdemled, példakép!” Öccse szintén méltatta az argentinok sztárját. „Megérdemlitek, argentinok! Megérdemled, Don Leo Messi – kezdte. – A futball ma nyugodtan alhat, te vagy a legnagyobb!” Marc Márquez csapata, a Repsol Honda egy mémet osztott meg, amelyen a hatszoros MotoGP-világbajnokra tették rá Messi fejét, vélhetően arra utalva, hogy mindketten a saját sportáguk egyik legnagyobbjai.

Mindkét testvér közzétett egy olyan képet, amelyen együtt szerepelnek Messivel, ezzel is tisztelegve előtte. Hasonlóan tett Jorge Lorenzo is, aki hozzátette, azon a fotón minden idők legnagyobbjával látható. Aleix Espargaró egy korona-emojival jelezte ugyanezt, a döntő előtt pedig az idei Argentin Nagydíjon aratott győzelméről osztott meg egy fotót, világossá téve, hogy kinek szurkol.

Szintén a meccs előtt tweetelt Fabio Quartararo is, aki ugyancsak egy Messivel közös képet tett közzé. A tavalyi világbajnok nemzetisége révén nyilvánvalóan nem neki szurkolt, ezért is illett nagyon oda az a pillanat, amelyen éppen kezet fognak, mint két ellenfél. A francia versenyző a meccs után nem kürtölte világgá csalódottságát.