2024. április 19. 18:16
KezdőlapMotoGPA gyári motor sem volt elég kecsegtető ajánlat

A gyári motor sem volt elég kecsegtető ajánlat

Jack Miller megnyerte a csapat világbajnoki címet a Ducatival, de 2023-ban már a KTM nyergében áll rajthoz.

Jack Miller a Ducati színeiben versenyzett a MotoGP osztályban a 2018-as szezontól. A folyamatosan javuló eredményei egészen addig juttatták, hogy gyári helyet kapjon az olasz motorgyártónál. Első évében a Ducati gyári versenyzőjeként Miller két győzelmet és további három dobogós helyezést szerzett, a szezont pedig az összesített tabella 4. helyén zárta.

Mivel 2022-ben nem sikerült javulnia, a Ducati vezetősége úgy döntött, hogy változtat. Millerrel a 2022-es szezon elején közölték, hogy a jövőben nem lesz helye a Lenovo csapatban. Alternatívaként azonban felajánlották neki, hogy visszatérhet a Pramachoz – egy GP23-as gyári motorral. Miller azonban a Red Bull-KTM gyári csapat ajánlatát választotta, ahol Brad Binder mellett fog versenyezni egy RC16-os motorral.

Paolo Ciabatti beszélt a szezon közben kialakult helyzetről. „Voltak terveink Jackkel. Gyári motort akartunk neki ajánlani a Pramacnál, de csak egyéves szerződéssel” – mondta az olasz. „Ezután lehetőséget kapott arra, hogy két évig gyári versenyző legyen egy KTM-en, valószínűleg valamivel jobb fizetéssel is. Szóval teljesen érthető, hogy visszautasította az ajánlatunkat” – mondta Ciabatti. „Ami pedig a technikusokat illeti, úgy gondolom, a Ducati büszke arra, hogy nagyon jó képességű mérnököket képzett. És természetesen nagyon sajnáljuk, ha úgy döntenek, hogy elhagyják a Ducatit.”

Jack Miller a Ducatitól magával viszi csapatfőnökét, Cristhian Pupulint is új munkaadójához, a KTM-hez, ahol a novemberi valenciai teszten megtették az első köröket az RC16-os géppel.