2024. március 29. 17:00
KezdőlapMotoGPA Suzuki 2023-ban is a rajtrácson - vagy mégsem?

A Suzuki 2023-ban is a rajtrácson – vagy mégsem?

A Suzuki korábbi gyári versenyzője, Álex Rins Facebook oldalán tette közzé, hogy sikerült megállapodnia a Dornával és a Suzukival, bemutatva a 2023-as motorját. Természetesen ez csak egy vicc volt a spanyol részéről.

Álex Rins a Suzuki visszalépését követően Lucio Cecchinello LCR csapatában egy Hondával fog rajthoz állni, és átveszi spanyol honfitársa, Álex Márquez helyét, aki a következő szezonban a Gresini Ducati alakulatához csatlakozik.

Rins most ismételten bebizonyította, hogy van humora. A 27 éves katalán szerdán megosztott egy fotót a 2022-es MotoGP-s Suzuki részben piros fényezéséről. Azt is bejelentette, hogy megállapodott a Dornával és a Suzukival, hogy a következő, 2023-as szezonban ezzel a motorral fog rajthoz állni.

Ezt még tovább fokozta azzal, hogy a korábbi Suzuki csapatfőnök Livio Suppo az „AR42 Team” nevű privát Rins Suzuki csapatfőnökeként tevékenykedne. A bejelentéshez ráadásul egy fotó is társult, amelyen Livio Suppo egy piros Suzuki pólóban látható.

Rins ezután azt írta: „Köszönet minden partnernek, aki ezt lehetővé tette!”

Néhány perccel később következett a magyarázat: „Elnézést mindenkitől, aki ezt elhitte. Ma van Spanyolországban az Aprószentek ünnepe – ez olyan, mint április elseje, amikor meglepjük szeretteinket néhány viccel.”

Spanyolországban december 28-án is ünnepnap van, az El Día de los Inocentes, azaz Aprószentek napja. Ennek az ünnepnek vallási eredete van (Heródes ekkor rendelte el minden 2 év alatti, Betlehemben született gyermek megölését), valójában ez a nap a poénokról és a mókázásról szól.

Rins ezután visszatért a valóságba: „Bárcsak igaz lenne, de egy izgalmas projekt áll előttünk, és arra akarunk koncentrálni.”