2024. március 29. 15:38
KezdőlapMotoGPFőnöke szerint egyvalamiben már Rossi és Marc Márquez szintjén van a Yamaha...

Főnöke szerint egyvalamiben már Rossi és Marc Márquez szintjén van a Yamaha világbajnoka

Elmúltak a Honda és a Yamaha abszolút dominanciájának napjai. Lin Jarvis felidézte, hogy a régi időkben Rossi, Lorenzo, Stoner és Pedrosa kiemelkedtek a mezőnyből. Most azonban az esélyek megosztottak – mondja – 8-10 versenyző között, akik egymásnak adogatják a világbajnoki futamgyőzelmeket.

Annak ellenére, hogy egy másik, gyökeresen más korszakot élt meg, úgy véli, hogy mindig vannak rendkívüli és kivételes tehetségek, és Fabio Quartararo egyértelműen közéjük tartozik, akit úgy jellemez, mint egy olyan srácot, akiben van valami extra.

Jarvis így dicséri versenyzője tehetségét: „Pimaszság, ügyesség, villámgyors reakcióidő, a motor megértése… Rengeteg különböző elem, és Fabio mindezekkel rendelkezik.”

Úgy véli, hogy amellett, hogy nagyszerű a motoron, nagyszerű a pályán kívül is, ami azért fontos, mert nem sok versenyző képes arra, hogy egy csoportot maga körül összefogjon, és csapatként működjön együtt.

Jarvis szerint Quartararo egy a nagy nevek közül

Jarvis példaként Valentino Rossit hozza fel, akivel évekig együtt dolgozott a Yamahánál, és akivel jelentős sikereket értek el: „Rossi is pont ilyen volt, és tulajdonképpen Márquez is ilyen.”

A 2023-as szezon döntőek lesz Quartararo jövője szempontjából, akinek 2024 végéig van szerződése az iwatai csapattal. Jarvis azt szeretné, ha maradna:

„Remélem, hogy sokáig marad a Yamahánál, és úgy gondolom, hogy megvan benne a potenciál, hogy többször is világbajnok legyen. Azt hiszem, a cím egyfajta személyes nyugalmat adott neki, hogy elérte a célját, egyfajta önbizalmat, egyfajta érettséget. Láthattuk, milyen lépést tett a bajnoki címét megelőző évben. Azon a télen tett egy lépést előre, és megváltozott a mentalitása a versenyzéshez való hozzáállásában.”

Jarvis szerint Quartararo nyugodtabb, racionálisabb emberré vált, kevésbé hajlamos a dühre és a frusztrációra, bár elismeri, hogy ezek olyan reakciók, amelyek még mindig megvannak benne, mert minden versenyzőben ott van a düh, ha valami nem sikerül.