2024. április 25. 16:36
KezdőlapMotoGPIsmét nem jött össze - a Pramac Ducati versenyzője egyedül vág neki...

Ismét nem jött össze – a Pramac Ducati versenyzője egyedül vág neki az idei szezonnak

Második próbálkozásra sem sikerült: A 2023-as MotoGP-szezonban Johann Zarco tanácsadója már nem a motokrossz- és szuperkrossz-legenda Jean-Michel Bayle lesz.

Még 2019-ben Jean-Michel Bayle rövid ideig a Red Bull KTM akkori gyári versenyzőjének, Johann Zarcónak a pályafutását segítette. Amikor a KTM és a kétszeres Moto2-világbajnok szerződése idő előtt felbontásra került, Zarco és Bayle útjai is elváltak.

2022 elején azonban ismét együttműködés jött létre az 53 éves krosszlegenda a Pramac Ducati versenyzője között.

„Jean-Michellel az a célunk, hogy egy kicsit változtassunk a hozzáállásunkon a versenyhétvégéken, hogy apránként javuljunk az edzéseken, és aztán a versenyen erősebbek legyünk. Azt hiszem, segíthet nekem abban, hogy a megfelelő dolgokra összpontosítsak.”– magyarázta Zarco akkoriban.

Most azonban Bayle a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a két francia közötti együttműködés ismét véget ért:

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy véget ért a Johann Zarcóval való együttműködésem. Sok mindent elemeztem, amin a 2022-es szezonban dolgoznom kellett, és nagy elvárásaim voltak a télre, hogy ezeket a dolgokat javítsam. Különböző okok miatt azonban a 2023-as szezonra vonatkozó programomat és stratégiámat nem lehet megvalósítani. Tudtam, hogy a szokások megváltoztatása nehéz dolog, és ez a kaland csalódással és a befejezetlen kihívás érzésével ér véget.”

Emlékeztetőül: Bayle kétszeres motokrossz-világbajnok (1988-ban a 125 köbcentis kategóriában, 1989-ben a 250 köbcentisben), valamint amerikai krossz- és szuperkrossz-bajnok, aki aztán nagy feltűnést keltett, amikor átváltott az országúti versenyzésre. A gyorsasági motoros világbajnokságban nem sikerült dobogóra állnia, de 1994-ben a 250 köbcentis világbajnokságon nyolcadik, 1996-ban pedig az 500 köbcentis világbajnokságon kilencedik lett. A királykategóriában kétszer is pole pozíciót szerzett. Ezt követően megnyerte a Bol d’Or és a Le Mans-i 24 órás klasszikusokat.