2024. április 24. 17:41
KezdőlapMotoGPCristiano Ronaldo a MotoGP paddockjában? – honfitársa ezt akarja megvalósítani

Cristiano Ronaldo a MotoGP paddockjában? – honfitársa ezt akarja megvalósítani

Miguel Oliveira szeretné, ha a portugál sztárfutballista, Cristiano Ronaldo ellátogatna az év utolsó MotoGP-hétvégéinek egyikére. Az RNF-hez igazoló motoros hisz benne, hogy hamarosan világbajnok lesz.

A Katari Nagydíj a 2006-os debütálása óta eddig mindössze kétszer nem a szezonnyitó futam volt a MotoGP-ben. Abban az évben az idény második hétvégéjeként mutatkozott be, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Most viszont teljesen új időpontot kapott a versenynaptárban, ugyanis november 19-én, az év utolsó előtti fordulójaként fogják megtartani.

Éppen ezért csak az év vége felé valósulhat meg Miguel Oliveira elképzelése. A portugál versenyző az Antena 1-nek adott interjút, amikor szóba került a nemzet legismertebb sportolója, Cristiano Ronaldo. Mivel a 38. életévében járó sztárlabdarúgó nemrég a Katarral szomszédos Szaúd-Arábiába, az al-Naszr csapatához igazolt, honfitársa kapva kapott a lehetőségen, és felajánlotta neki, hogy látogasson majd el a Losail International Circuitre.

Oliveira
Oliveira szívesen látja Cristiano Ronaldót (Fotó: MotoGP Média)

Ez jó ötlet, év végén megeshet – reagált a felvetésre az Infinito Particular című műsorban az ötszörös MotoGP-futamgyőztes. – Ha Cristiano akarja, itt a nyilvános meghívő: Cristiano, meghívlak a Katari Nagydíjra, amely november végén lesz. Addigra már majdnem bajnok leszek, remélem. Nagyon szívesen látunk, gyere és ünnepelj velünk!”

Az utolsó mondatokat persze nem mondta teljesen komolyan, bár kétségtelen, hogy Oliveirának vannak ilyen álmai. Ezért is hagyta el a KTM-et, a gyártót, amely 2015 óta egy évet leszámítva az otthonának számított a Moto2-ben, majd a királykategóriában. A 28 esztendős pilóta idén már az RNF színeiben fog versenyezni.

A KTM nagyon kényelmessé tette a sportolói pályafutásomat – szögezte le. – Garantálták az életem következő négy évét. Legbelül azonban tudtam, hogy nem ezt akarom. Új lehetőségeket szerettem volna megtapasztalni, és valóban világbajnok akarok lenni, ami szerintem hamarosan ténylegesen össze fog jönni.”

Ahogyan arról már beszámoltunk, Oliveira kifejtette, hogy miért nem fogadta el a GASGAS, vagyis lényegében az átfestett KTM ajánlatát. A portugál motoros egyszeri esélynek érezte, hogy az Aprilia motorját vezethesse. „Bizonyos vonatok csak egyszer állnak meg, ezeket a lehetőségeket pedig ki kell használni – magyarázta. – Nagyon vágytam erre a változásra, és arra, hogy kilépjek a komfortzónámból.”

Oliveira kifejtette, miért érzi úgy, hogy megérte kilépni a komfortzónájából

ForrásAntena 1