2024. március 28. 15:49
KezdőlapMotoGPOliveira kifejtette, miért érzi úgy, hogy megérte kilépni a komfortzónájából

Oliveira kifejtette, miért érzi úgy, hogy megérte kilépni a komfortzónájából

Az Antena 1 portugál műsorszolgáltató Infinito Particular című műsorában Miguel Oliveira részletes interjút adott, amelyben egyebek mellett a KTM-től való távozásáról és az apriliás szerződéséről.

A KTM RC16-on négy MotoGP-ben töltött év alatt Miguel Oliveira öt győzelmet ünnepelt. 2023-ban azonban már az Aprilia színeiben láthatjuk a portugál versenyzőt.

Valójában Oliveira egy Aprilián debütált a gyorsasági motoros világbajnokságon még 2011-ben, amikor a 125 köbcentis osztályban versenyzett az Andalucia Banca Civica csapatnál.

„Csak a márka ugyanaz, minden más megváltozott.” – mondta nevetve az RNF újonca.

Emlékeztetőül, Oliveira egész eddigi MotoGP-pályafutása az RC16-on telt, sikeresen felmászott a KTM-létrán a Moto3-ból a Moto2-be (kivéve az első Moto2-es évét, 2016-ban a Kalexen).

Mint ismeretes, a KTM azonban leigazolta Jack Millert a Red Bull KTM gyári csapatába 2023-ra és 2024-re. Ezenkívül az osztrákok felajánlották Miguel Oliveirának, hogy térjen vissza a Tech3 csapathoz, amely immár a hivatalos GASGAS-ként működik. Az ötszörös MotoGP-győztes azonban nem lehetett meggyőzni, inkább Razlan Razali új Aprilia ügyfélcsapatát választotta.

„A KTM nem akart rosszat nekem, csak más volt a gondolkodásmódunk. Ők azt szerették volna, ha rajtam kívül más versenyző indul náluk. Ezek a különbségek elszakítottak minket egymástól, és többé nem volt közös jövőnk. Nem arról volt szó, hogy az ajtó nem volt nyitva, mert nagyon akarták, hogy a GASGAS csapatában maradjak. Természetesen ebben a marketing is szerepet játszott, felmerült az ötlet, hogy az eredetileg ibériai GASGAS márkához két ibériai pilóta kerüljön – egy spanyol és egy portugál. Nem egészen értettem egyet ezzel a gondolattal, és úgy gondolom, hogy vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor változásra van szükségünk.”

Eljött tehát a pillanat, amikor Oliveira elhagyta komfortzónáját: „Más lehetőségeket után akartam nézni  – és a világbajnoki címért küzdeni. Remélem, ez hamarosan megtörténik.”