2024. április 25. 17:05
KezdőlapMotoGPMiller kifejtette, hogy miért fontos a jó hangulat a csapatban, amiért ő...

Miller kifejtette, hogy miért fontos a jó hangulat a csapatban, amiért ő mindent meg is tesz

A KTM csapatbemutatója után Jack Millert faggatták az újságírók. Íme az ausztrál versenyző válaszai.

Az interjúban Jack Miller beszél a jó csapathangulat megteremtésének művészetéről, a motokrossz iránti szenvedélyéről és arról, hogy miért hisz abban, hogy a KTM-mel már korán meghozhatja a kívánt eredményeket.

A KTM versenyzőjének feltették azt a kérdést, hogy érzi-e a nyomást, hogy mihamarabb hozzászokjon új versenygépéhez, hiszen mégiscsak egy gyári motoron ül. „Természetesen.” – válaszolta az ausztrál. „Mindannyian az első futamtól kezdve az élen akarunk lenni. De van még három tesztnapunk februárban Sepangban és három márciusban Portimãóban. De igaz: mindannyiunknál ketyeg az óra. Minden érintett eredményt akar látni. Rengeteg pénz, rengeteg munkaidő és mérnöki tudás van a projektben. Az teljesen a pilótákon múlik, hogy a versenypályán mindent kipréselnek-e a motorokból. De én megpróbálom ezt egy kicsit kizárni.

Tudom, hogy ha a téli tesztek során megbarátkozom a motorral, és a saját igényeimhez igazítom a KTM-et úgy, hogy az én motoromnak érezzem, akkor az eredmények is meg fognak felelni az elvárásoknak. A MotoGP-ben eltöltött nyolc év tapasztalatával és a tudásommal a legjobbat fogjuk kihozni a motorból, és azon leszünk, hogy tisztességes eredményeket érjünk el.”

Kitértek Miller egyik szenvedélyére, a motokrosszra is, ahol a KTM nagyszerű eredményeket ér el. Arra a kérdésre, hogy mennyire fontosak a motokrossz edzések a szezonra való felkészülés során, a versenyző elmondta: „Az elmúlt öt évben talán az egyik leghűségesebb KTM-vevő voltam, mivel az előző gyártóm nem készített terepmotorokat. Igen, és most bővítettem a gyűjteményemet. Egy 2023-as évjáratú KTM 450 SX-F-et szereztem be. Most várom az újabb kiegészítőket. Most adtam el a 250 köbcentis MX kétüteműmet, és a 300-as TPI-mnek fogok egy kis átalakítást adni. És várok egy új 125-ös KTM-et is, a régi még a tulajdonomban van. Még nem szabadultam meg tőle. Imádom ezt az izét.

Mindig is motokrosszoztam. Talán ez a legnagyobb szenvedélyem a MotoGP mellett. És nem számít, hány éves vagyok, ez mindig visszavisz a gyökereimhez, a motorozáshoz. A motokrossz volt az oka annak, hogy beleszerettem a sportba.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jack Miller (@jackmilleraus) által megosztott bejegyzés

A versenyzők hátterét biztosítják a csapattagok, a sikerben pedig hatalmas szeletet kap az, hogy milyen a hangulat az istállón belül. Miller számára pedig nagyon fontos a jó kapcsolat, hiszen ő is tudja, hogy nélkülük nehéz jól teljesíteni.

„Az év nagy részét a versenycsapat srácaival töltjük. Versenyzőként gyakorlatilag az ő kezükbe teszed az életed, ők felelnek minden egyes anyáért és csavarért, ami a motorodra kerül. Ezért szeretem, ha jó a kapcsolatom a csapattal. 2023 egy nagyon-nagyon más év lesz, mert a sprint versenyek is újak lesznek. Minden eddiginél jobban kell majd támaszkodnunk a srácokra a boxban.

Szükséged van egy csapatnyi jó technikusra, akikben megbízhatsz és akiket motiválhatsz. Természetesen versenyzőként igyekszel 100 százalékos teljesítményt nyújtani. A jó környezet pedig segít abban, hogy az utolsó 10 százalékot is kihozd magadból, a szerelőkkel és a mérnökökkel együtt.

Ha megfelelő a légkör, akkor mindenki még jobban igyekszik, kihozzák magukból a maximumot, még akkor is, ha már így is sokat kérsz tőlük. Nem szabad elfelejteni: a csapat számára a munka kedd délután kezdődik – és vasárnap délutánig nem áll le, addig éjjel-nappal nyomják. A csapat megállás nélkül igyekszik a lehető legjobban támogatni téged. A jó hangulat megteremtése tehát a legkevesebb, amit egy versenyző tehet.”

Tesz a jó hangulatról, az biztos.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Red Bull Motorsports (@redbullmotorsports) által megosztott bejegyzés

Az ausztrál pilóta a beszélgetés végén elmondta, mennyire hálás, hogy a MotoGP mezőny része lehet.

„Ha visszatekintek, csodálatos, hogy még mindig itt vagyok a 28 évemmel. Igen, a MotoGP-ben őrülten magas a színvonal. Annyi kiváló motor van, annyi nagyszerű versenyző. Az idők és a küzdelmek szorosabbak és izgalmasabbak, mint valaha.

Elképesztő, hogy részese lehetek ennek a bajnokságnak, és egyike lehetek azoknak a srácoknak, akik a MotoGP ilyen versenyképes korszakában a csúcson vannak. Ez talán a legjobb időszak a sportág történetében. Felemelő érzés, hogy néhány ilyen kiemelkedő névvel lehetek kapcsolatban, akik ma itt vannak.”