2024. április 25. 02:44
KezdőlapMotoGPA Pramac versenyzője elmondta, mi okozta a legnagyobb fejtörést számukra 2022-ben

A Pramac versenyzője elmondta, mi okozta a legnagyobb fejtörést számukra 2022-ben

Jorge Martínnak nem jött össze a hőn áhított gyári ülés, most beszélt arról, mi jelentette számukra a legnagyobb problémát 2022-ben.

Jorge Martín elárulta, hogy a Pramac Racing tavaly küszködött a motorral. A Pramac Racing versenyzője, lemaradt a gyári Ducati csapathoz való előléptetésről, helyette Enea Bastianini kapta meg a lehetőséget, hogy a regnáló bajnok Francesco Bagnaia csapattársa legyen a MotoGP 2023-as versenyzői felállásában.

Martín tavaly az időmérőkön rendkívül jól teljesített, hiszen öt pole pozíciót szerzett – köztük az utolsó három forduló mindegyikén -, és végül a MotoGP-tabella kilencedik helyén fejezte be a szezont.

„2022-ben szenvedtünk a motorral, de tudjuk, hogy jön egy új, és amikor Valenciában kipróbáltam, nagyon tetszett” – mondta a Prima Pramac 2023-as csapatbemutatóján.  „Javulnunk kell még az aerodinamikával és a futóművel is.”

Martín és Johann Zarco profitálhat abból, hogy a legújabb Desmosedici gépeket használhatja.

A spanyol versenyző azonban kilátásba helyezte azt is, hogy 2024-re eligazol az olasz márkától. A pletykák szerint benne van a pakliban, hogy a gyengélkedő Morbidelli helyét foglalja el a gyári Yamaha csapatánál.

Martín arról is beszélt, hogy kiket lát a legnagyobb ellenfélnek a következő szezonzban. „Ellenfelek? Bagnaia, Bastianini, Fabio Quartararo, Marc Márquez” – mondta. „Úgy néz ki, hogy Marc egészséges. És Aleix Espargaró és Maverick Viñales is esélyes lehet az Apriliákkal.

„Ez most mindent vagy semmit, vagy nyersz, vagy a hatodik helyen végzel.  2022-ben azt reméltem, hogy többet tudok előrelépni, de mindenesetre pozitív volt: pontokat szereztünk, még több pole-t… De ennél többet reméltünk, nem ez volt a cél. Most már a harmadik évemet töltöm a csapatnál, és ilyen még nem történt velem, ez mindenképpen segít abban, hogy egy csapatot alkossunk. Erre volt szükség.”

A holtszezonjáról így nyilatkozott: „Edzettem, de egy kicsit pihentem is, egy hetet töltöttem Balin. Most úgy érzem, készen állok, 100%-os vagyok, és nagyon várom a kezdést.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jorge Martin Almoguera (@89jorgemartin) által megosztott bejegyzés