2024. április 19. 00:58
KezdőlapMotoGP„Kiskutyából fenevaddá válik” – így jellemezte volt főnöke a gyári Ducati versenyzőjét

„Kiskutyából fenevaddá válik” – így jellemezte volt főnöke a gyári Ducati versenyzőjét

„Ha szörnyen elszánt vagy, bármit elérhetsz.” – idézi Enea Bastianini szavait korábbi csapatfőnöke, Nadia Padovani. Fausto Gresini özvegye szerint, ez a szellemiség kellett a csapatának.

Bastianini az elmúlt szezonban a harmadik helyen végzett a királykategória világbajnoki tabelláján. A fiatal olasz sikerei a távozása után is inspirálják a Gresinit, hiszen Bastianini idén már a gyári Ducati alakulatot fogja képviselni a világbajnok, Pecco Bagnaia mellett.

„Enea egy hihetetlen srác. Úgy néz ki, mint egy kiskutya, aztán felül a motorra és egy fenevaddá válik. Megtanított minket arra, hogy ha elszánt vagy, akkor bármit elérhetsz, amit csak akarsz. Kevesen születnek olyannak, mint Enea.” – jegyezte meg Padovani a Crash.net hasábjain.

Álex Marquez az LCR Hondától érkezett Bastianini helyére, Fabio di Giannantonio mellé. Padovani felidézte azokat a gondolatokat is, melyeket néhai férje fogalmazott meg a római születésű versenyzővel kapcsolatban: „Fausto annyira hitt benne, és én teljesen megbízom az ítélőképességében.”

Nadia Padovani teljesen új szerepben találta magát férje halála után, de úgy tűnik, nagyszerűen veszi az akadályokat. A sikeres tavalyi szezon után így viccelődött: „Nézzétek, mit hozott össze ez a négy bolond, egy nő vezetésével.”

Komolyra fordítva a szót, ezúttal megjegyezte: „Most már jobban tudom, mi történik a cégnél és a pályán egyaránt.  Nem akartam elveszíteni azt, amit ő létrehozott. Tudta, hogy erős karakterem van, de nem számított volna arra, hogy mindezt véghezviszem.”