2024. március 28. 15:41
KezdőlapMotoGPMáris veszélyben érzi magát a MotoGP egyetlen újonca?

Máris veszélyben érzi magát a MotoGP egyetlen újonca?

Augusto Fernández még csak most ízlelgeti a királykategóriát, de máris attól tart, hogy fiatal honfitársa, Pedro Acosta azonnal átveszi a helyét, ha a debütáló szezonja alapján nem lesz eléggé meggyőző a teljesítménye.

A KTM csapatfőnöke, Francesco Guidotti így nyilatkozott a témát illetően: „A versenyzői élet nehéz, de Augusto helyében nem aggódnék előre, hanem megpróbálnám kiélvezni a kapott lehetőséget, ami valljuk be, nem kicsi.  Minden erőmmel azon lennék, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam, tehát inkább a jelenre gondolnék, mint a jövőre.” – idézi az olasz a szavait SPEEDWEEK.com.

Pályán a MotoGP motorjai, bemutatkozott az újonc

„Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy Augusto részéről ez megalapozott aggodalom lenne, de persze tudjuk, hogy bármi megtörténhet. Nem akarom most azt mondani, hogy Acosta vagy akár más versenyzők nem jelenthetnek veszélyt. Az is benne van a pakliban, hogy Acosta már meghozott egy olyan döntést, hogy esze ágában sincs a mi színeinket képviselni a királykategóriában, ha szóba kerül a feligazolása. Felesleges előre kijelenteni bármit is.”

A Yamaha zárt az élen, a Ducati nagyon lemaradt a MotoGP-szezon első hivatalos napján

„Azt tanácsolom Augustónak, hogy gondoljon a jelenre, élvezze azt, és próbáljon meg minél többet tanulni. Futamról futamra és edzésről edzésre kell haladnia anélkül, hogy túl sokat gondolna a következő szezonra. Tudjuk, hogy idén nem lesz sok mozgás a versenyzői piacon. Bármilyen változás is történik majd, az legkorábban májusban vagy júniusban fog kiderülni.”