2024. április 20. 16:24
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője veszélyesnek tartja a MotoGP szabálytervezetét

Rossi versenyzője veszélyesnek tartja a MotoGP szabálytervezetét

Marco Bezzecchi úgy véli, hogy veszélyes lehet a MotoGP-versenyzők számára túllépni azt a guminyomás-határt, melyet a Michelin előre meghatározott.

Mikor a sepangi teszten szóba került a téma, Bezzecchi elsősorban a versenyzők biztonsága miatt aggódott, mintsem az alacsony guminyomás esetén kiszabott büntetések miatt:

„Számomra nagyon-nagyon veszélyes nagyon magas guminyomással motorozni, mert nagyobb kockázatot jelent. Remélem, hogy nem lesz hivatalos szabály belőle, hogy így versenyezzünk, mert szerintem ez veszélyezteti a versenyzők testi épségét. Meg kell próbálnunk megtalálni az egyensúlyt a Michelin elképzelése és a pilóták akarata között.” – idézi Bezzecchi gondolatait a Crash.net.

A gumiabroncsokkal kapcsolatos aggályokat félretéve, Bezzecchi a sepangi teszt harmadik napján ismét rendkívül meggyőző volt:

„Meglehetősen elégedett vagyok a három nap alatt elvégzett munkánkkal. Különösen a vasárnappal, mert új dolgokat próbáltunk ki a motoron, de igazából az alapbeállítással sem volt probléma. Gyűjtöttünk olyan információkat is, melyek más pályákon is segíthetnek majd. Természetesen volt pozitív és negatív tapasztalat is, de ez így van jól. Versenyszimulációt viszont nem futottam, majd csak a következő teszten fogok. Egyelőre az új eszközök kipróbálását helyeztük előtérbe.”