2024. április 20. 04:41
KezdőlapMotoGPA VR46-os csapatfőnök nem bánná, ha gyári csapat „ellopná" valamelyik versenyzőjét

A VR46-os csapatfőnök nem bánná, ha gyári csapat „ellopná” valamelyik versenyzőjét

Még el sem kezdődött a 2023-as MotoGP szezon, de a jövő évi pilótafelállással kapcsolatban már most találgatások indultak. A VR46 csapatfőnöke beszélt versenyzőiről.

Uccio Salucci elmondta, hogy Luca Marini vagy Marco Bezzecchi továbblépése a Ducatihoz csak azt jelentené, hogy a Mooney VR46 „nagyszerű munkát végzett”.

A két Rossi versenyző számára jól kezdődött az előszezon Sepangban, Bezzecchi pénteken, míg Marini vasárnap volt a leggyorsabb. A Ducati nyilvánvalóan felfigyelhet a két fiatal versenyző valamelyikére, amennyiben a pletykák igaznak bizonyulnak, hogy Jorge Martín a Yamahára vált, ahonnan Morbidellit elküldhetik. Az bizonyos, hogy a VR46 pilótáknak 2023 év végéig szóló szerződésük van a csapatnál.

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

„Először is azt kell mondanunk, hogy nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan ezek az első tesztek zajlottak. Bez [Marco Bezzecchi) és Maro [Luca Marini] is nagyon erősek voltak. Luca nem tudta kihasználni a lágy gumik extra tapadását, de az átlagos versenytempóval a leggyorsabbak közé tartozott. Marcónál ennek egy kicsit az ellenkezőjét láttuk, abban az értelemben, hogy hihetetlen időt ment az időmérőn, de a versenyszimulációban kicsit nehézkesebb volt. Mindent össze kell rakni, de van rá idő. A motor nagyon jó, és köszönetet kell mondanom a Ducatinak, mert mindig nagyszerű anyagot biztosít számunkra. Ha a Ducati vagy valamelyik gyári csapat valaha is ‘ellopja’ a versenyzőinket, nem aggódom, mert az azt jelenti, hogy nagyszerű munkát végeztünk.”

Salucci szavai után a crash.net máris spekulációkba kezdett, amiben lehet is némi ráció, bár a MotoGP mindig hoz meglepetéseket. Elméletük szerint egy lehetséges forgatókönyv, hogy Martín csatlakozik a Yamahához, amivel helyet teremtene a VR46 versenyzők valamelyikének a Pramac csapatánál. Morbidelli kötődése pedig nagyon erős a Mooney VR46 csapathoz, hiszen ő is Valentino Rossi tanítványa, így akár csatlakozhatna is a csapathoz. Hogy vajon lehetséges-e ez a felállás? Arra, hogy ez kiderüljön, még várnunk kell egy kicsit.