2024. április 27. 01:15
KezdőlapMotoGPRins szerint a Suzuki korábbi technikai vezetője mentheti meg a Hondát

Rins szerint a Suzuki korábbi technikai vezetője mentheti meg a Hondát

Az LCR Honda újonca, Álex Rins nyíltan beszélt a HRC mérnökeinek munkájáról és a Suzuki korábbi technikai vezetőjébe, Ken Kawauchiba vetett bizalmáról.

Álex Rins a 2022-es MotoGP-szezon utolsó három futamából kettőt megnyert (Phillip Island, Valencia), így a japán gyártó ragyogóan búcsúzott a világbajnokságtól. Rins az új szezon első hivatalos MotoGP-tesztjén, Sepangban a 19. helyen végzett az összesített időmérőn, egy másodperccel maradt el Luca Marini legjobb idejétől.

Rins 2023-ban Takaaki Nakagami mellett fog versenyezni az LCR-Hondánál. Januárban történt egy bejelentés, mely szerint a Suzuki korábbi technikai vezetője, Ken Kawauchi a HRC-hez igazolt, melynek a spanyol versenyző nagyon örül. Rins és Kawauchi 2017 óta ismerik egymást a Suzukinál eltöltött közös időszakuk révén.

„A Honda mindenképpen javítani akar a motoron. A tavalyi év nagyon kritikus volt számukra. Nehéz megmondani, hogy most jó munkát végeznek-e vagy sem. Majd a szezon után meglátjuk, de bízom Kawauchiban és a Hondában. Rendszeresen elmondtam a benyomásaimat Kawauchinak, és arra számítok, hogy az ő jelenléte hozzájárul majd a csapat sikeréhez. Nagy tapasztalattal rendelkezik, hosszú éveken át dolgozott a Suzukinál, 2015-től egészen a tavalyi év végéig ott volt. Ha most minden tudását át tudja adni a Hondának, az nagyszerű lesz. Nagyon jól ismer engem, és a vezetési stílusomat is, és fontos megjegyezni, hogy a Honda egészen más, mint a Suzuki.”