2024. március 28. 14:11
KezdőlapMotoGPMarc Márqueznek újabb akadállyal kell megküzdenie a legendás orvos szerint

Marc Márqueznek újabb akadállyal kell megküzdenie a legendás orvos szerint

A MotoGP legikonikusabb orvosa szerint Marc Márqueznek nem a karja, vagy korábbi látásproblémája lehet legnagyobb ellensége, hanem egyértelműen a mentális fáradtság.

Marc Márquez azzal a céllal vág neki a 2023-as idénynek, hogy újra a világbajnoki címért harcoljon. Dr. Claudio Costa, a Mobilklinika alapítója szerint a spanyol versenyzőt nem a számos műtét, és a folyamatos sérülésekből adódó nehézségek fogják hátráltatni, sokkal inkább az, hogy szellemileg elfáradt.

„Ez a fickó egy csodálatos versenyző” mondta a 82 éves szakember a MOW-nak Márquezről.

A történelem egyik legjobbja, de Marc Márquez a pályán kívül igazán nagy példakép (vélemény)

„Elszenvedte, amit elszenvedett, de a versenyzők ereje a fejükben van, és nincsenek olyan akadályok, amelyek megállíthatják a győzni akarást. Úgy gondolom, hogy a karproblémát valahogy leküzdötte, bár soha nem lesz a régi, míg a diplópiát kordában kell tartani. Nem aggódom egyik probléma miatt sem. Márquez feje miatt aggódom, mert lehet, hogy elfáradt. Újra nyerni akar, és eredményekre van szüksége, hogy táplálja az álmát: olyan motort kell adniuk neki, amivel tényleg versenyképes lesz. Megérdemli, és mindannyian megérdemeljük, hogy újra láthassuk a csodákat, amikre képes.”

Részletesen beszámolt a sorsdöntő műtétről a Marc Márquez karrierjét megmentő sebész

A regnáló bajnok Francesco Bagnaiáról Costa doktor így nyilatkozott: „Van egy olasz versenyzőnk, aki világbajnok, ráadásul olasz motorral, ez már önmagában elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy ez a szezon jól induljon. Az igazság az, hogy a versenyzők mind nagyszerűek, és a sebesség mindig is az a varázslat lesz, aminek lehetetlen ellenállni.”

A 2023-as MotoGP-naptár minden fordulóban egy sprintfutamot is tartalmaz, ami jelentős változást jelent a hétvégékben.

„A versenyek lényege mindig ugyanaz marad, függetlenül attól, hogy milyen döntéseket hoznak. Nem szabad elzárkóznunk az új dolgoktól. Egyértelmű, hogy a nosztalgia mindig ott van: Valentino Rossi óriási volt, de nem maradhatott örökké a pályán, és benne van, hogy egy ilyen szeretett karakter búcsúja után valami elveszett a közönség szempontjából. A Covid is hozzájárult, és Marc Márquez sérülése is, de előre kell néznünk, én már csak tudom, 82 éves vagyok.”