2023. március 22. 00:09
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPRossi elárulta, hogy mi az elvárása versenyzőivel szemben

Rossi elárulta, hogy mi az elvárása versenyzőivel szemben

A Mooney VR46 csapatbemutatója után Valentino Rossi elmondta, mit vár versenyzőitől 2023-ban. Követelményből nincs hiány…

Hétfőn bemutatkozott Valentino Rossi csapata. Versenyzői, Luca Marini és Marco Bezzecchi is nagyon pozitívan álltak a motorhoz és a 2023-as szezonhoz a bemutatkozás alatt.

Valentino Rossi rendezésében bemutatjuk: a Mooney VR46 motorjai 2023-ban (videó, galéria)

Az előszezoni tesztek bíztatóan alakultak eddig számukra, Sepangban az első napon Bezzecchi, míg a harmadikon Luca Marini zárt a legjobban. Valentino Rossi sokat vár a 2023-as idénytől, egyértelmű cél az első győzelem megszerzése és emellett a dobogós helyezések.

„Nagyon sokat várok a Mooney VR46 versenyzőitől a második évben, tavaly debütáltunk a MotoGP-ben és a szezon nagyon pozitív volt. Az egész csapat nagyon jól dolgozott. Nagyon versenyképesek voltunk, több futamon is a top5-ért vagy a pódiumért harcoltunk. 2 nagyon fiatal és erős versenyzőnk van. Szóval azt remélem, hogy egy év tapasztalattal még erősebbek lehetünk.”

Luca Marini a tabella 12. helyén fejezte be a szezont, míg Marco Bezzecchi a 14. pozícióban zárt. Utóbbi versenyző elnyerte az év újonca címet, illetve egy alkalommal ünnepelhetett a dobogón is, megszerezve a csapat számára az első pódiumot. A csapatok ranglistáján 231 pontot gyűjtve a 8. helyen zárták az évet.

„Nagyon sokat várok Lucától [Marini], mert tavaly nagyot fejlődött az előző szezonhoz képest. És több versenyen nagyon erős volt, megvolt a tempója ahhoz, hogy a legjobb pozíciókért harcoljon. Sajnos nem tudott dobogóra állni, pedig megérdemelte volna. Ez az elsődleges cél a szezonra, ezen felül még erősebbnek lenni, mint az előző idényben” – mondta Rossi féltestvérével kapcsolatban.

„Beztől [Marco Bezzecchi] is nagyon sokat várok. Az előző év volt az újonc szezonja, nagyon erős és gyors volt, dobogóra tudott állni Assenben, és sok alkalommal a top5-ért harcolt. Azt gondolom ez egy nagyszerú újonc szezon volt. Most a több tapasztalattal még jobb lehet, és küzdenünk kell a győzelemért és a dobogós helyezésekért” – zárta szavait a kilencszeres világbajnok.